În momentul de față, doar 41 km de drum au fost finalizați. Lucrarea a fost finanțată grație unui împrumut de la o bancă chineză, iar construcția este încredințată către China Road and Bridge Corporation. Acum, această lucrare neterminată amenință cu falimentul micul stat balcanic.
Citește și
Panourile solare, produse în China în lagăre de muncă pentru uiguri
Medicii din Wuhan au avut COVID încă din toamna lui 2019. China a păstrat secretul
Până în iulie, țara trebuie să ramburseze o parte a împrumutului către Beijing, dar nu are bani. Apelul către Uniunea Europeană a rămas fără soluționarea dorită și există chiar temeri că, în caz de insolvență, China poate solicita o parte din teritoriul său național, așa cum s-a întâmplat deja în alte situații, potrivit HotNews.
Uniunea Europeană vrea să restricţioneze accesul pe piaţa sa al companiilor străine care primesc subvenţii guvernamentale, măsură care poate avea repercusiuni în special pentru firmele susţinute de China, transmite CNBC.
Comisia Europeană a propus la 6 mai trei instrumente noi care îi vor permite să investigheze contribuţiile financiare ale autorităţilor publice din ţările din afara UE.