Cele mai sinistre exorcizări din lume care au inspirat filmele horror. Preotul cu fața la diavol

DE Daniel Toșa | Actualizat: 13.10.2023 - 14:25

Filmele horror de la Hollywood care încă provoacă coșmaruri celor care le-au văzut, au fost de fapt inspirate după cazuri reale de exorcism în care preoții înzestrați cu darul puterii asupra demonilor s-au luptat cu forțele întunecate pentru a elibera trupurile celor blestemați.

SHARE

De la o nemțoaică care a mâncat o pasăre moartă și și-a lins propria urină de pe podea, până la un băiat care a încercat să contacteze spiritul mătușii sale moarte, dar a descoperit o forță întunecată venită din străfundurile iadului, faceți cunoștință cu oamenii care au inspirat filmele de la Hollywood.

Cele mai sinistre exorcizări din lume care au inspirat filmele horror. Preotul cu fața la diavol

O continuare a clasicului cult de groază The Exorcist provoca încă spaimă și țipete în cinematografele din întreaga lume - la 50 de ani de la lansarea originalului. Filmul din 1973, care includea scene emblematice, cum ar fi cea în care capul unei fete se rotește la 360 de grade, a îngrozit o generație întreagă, iar realizatorii celui mai recent blockbuster supranatural, The Exorcist: Believer, speră să obțină același rezultat înfricoșător la cinci decenii de atunci.

Dar mulți cinefili mai tineri habar nu au că filmul (și alte producții înfricoșătoare menționate mai jos) este de fapt inspirat de o poveste adevărată.

Persoana care a stârnit un interes morbid a fost un băiat anonim poreclit Roland Doe. Acest lucru este deja un contrast față de The Exorcist, unde copilul este o fată numită Regan MacNeil.

Roland, despre care se crede că ar avea 13 ani, a fost supus unor exorcizări în anii 1940 în Maryland, după ce se temea că este posedat de un demon.

Comportamentul său neobișnuit a fost declanșat după ce a încercat să ia legătura cu mătușa sa moartă, care i-a dăruit cândva o tablă Ouija.

Preotul Raymond Bishop a notat în jurnalul său că mobila se mișca și obiectele levitau atunci când băiatul era aproape. De asemenea, băiatul vorbea cu o voce guturală în timpul unor exorcizări tulburătoare în care patul său se zguduia și obiectele zburau.

Unul dintre cei prezenți în acel moment a fost tânărul preot Walter Halloran, care avea 26 de ani la acea vreme. Cu un an înainte de a muri, în 2005, el a spus: "El (Roland) era ca un fel de „buldog”. Dacă punea mâna pe ceva, îl urmărea până la capăt.

"Ne-am dus la arhiepiscopul din St Louis pentru a obține permisiunea de a face exorcizarea. Înainte de a începe rugăciunile, am avut o sticlă de apă sfințită. Am pus-o pe comodă și am îngenuncheat acolo, în fața patului.

"Sunt convins că situația lui Roland și lucrurile prin care a trecut au fost toate autentice, nu a existat nicio înșelăciune din partea lui."

Ce s-a întâmplat cu Roland nu este clar, dar rapoartele sugerează că el era de fapt Ronald Hunkeler, care a fost un inginer NASA, care a ajutat la aselenizarea din 1969. El a murit în mai 2020.

Exorcizarea lui Emily Rose

Filmul The Exorcism of Emily Rose din 2005 a fost influențat de unul dintre cele mai tragice evenimente de exorcizare din toate timpurile.

Nemțoaica Anneliese Michel a trăit doar 23 de ani, dar în acest timp a devenit celebră pentru că se târa pe sub mese pentru a lătra ca un câine. De asemenea, a mâncat păianjeni, a mușcat capul unei păsări moarte și și-a lins propria urină de pe podea.

Un astfel de comportament îngrijorător i-a făcut pe părinții ei și pe preoții locali (și pe Anneliese însăși) să creadă că era posedată de diavol. Prin urmare, a fost supusă la 67 de exorcizări istovitoare în 10 luni infernale, înainte de a muri de foame, potrivit DailyStar.

Părinții ei fanatici și cei doi preoți implicați în exorcizări, Arnold Renz și Ernst Alt, au fost în cele din urmă acuzați de omor prin neglijență.

În timpul procesului, experții medicali au explicat cum educația sa religioasă strictă, combinată cu luptele sale cu epilepsia, au făcut ca Anneliese să aibă episoade fiziologice, mai degrabă decât să fie posedată.

Preoții au fost găsiți vinovați de omor prin imprudență, în timp ce părinții ei au fost găsiți vinovați de omucidere din neglijență. Cu toate acestea, cuplul a scăpat de pedeapsă după ce a "suferit destul".

Exorcistul Papei

Fanii horror au avut deja parte de The Pope's Exorcist, cu Russell Crowe în rolul principal, la începutul acestui an.

Filmul spunea povestea părintelui Gabriele Amorth, care a devenit cel mai cunoscut exorcist din lume. Acesta a devenit celebru pentru că își conducea exorcizările într-o cameră din Vatican, departe de străzile Romei, pentru ca nimeni să nu "audă țipetele".

A fost implicat în câteva exorcizări petrificatoare, de la un bărbat care "plutea în aer" până la un băiat care a găsit o forță supranaturală pentru a se lupta cu trei polițiști.

Însă o întâlnire cu răul, în 1997, a rămas pentru totdeauna în memoria lui Amorth și a fost povestită în cartea "Diavolul se teme de mine: Viața și activitatea celui mai faimos exorcist din lume".

Autorul a notat despre tânărul aparent posedat: "Blestemele și amenințările sale erau îndreptate exclusiv către exorcist; apoi a început să-l scuipe și să se pregătească să îl atace fizic.

"Țipând și urlând, demonul a izbucnit și s-a uitat direct la el, salivând salivă din gura tânărului."

Încercând să-și păstreze calmul, Amorth a răspuns cu strigăte: "Spirit necurat. Oricine ai fi și toți însoțitorii tăi care îl posedă pe acest slujitor al lui Dumnezeu... îți poruncesc: Spune-mi numele tău, ziua și ora condamnării tale."

"Eu sunt Lucifer", a venit răspunsul tulburător. Stanzione a declarat că un Amorth neliniștit "nu se aștepta la un răspuns atât de terifiant", dar a continuat totuși. El a descris, de asemenea, camera devenind "rece ca gheața", cu "cristale de gheață care se formau" pe ferestre și pe pereți.

Amorth a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a scăpa de demon, iar Stanzione a scris: "Corpul tânărului s-a înțepenit atât de mult încât a devenit tare și a început să leviteze. Timp de câteva minute, a rămas plutind la un metru și jumătate în aer".

În cele din urmă s-a prăbușit înapoi pe scaun, iar Amorth a continuat să-l viziteze pentru rugăciuni în zilele următoare.

O concluzie a venit după ce bărbatul "a început să urle ca niciodată înainte. Apoi, la finalul acestuia, s-a simțit nou și ușor".

The Conjuring

Au trecut zece ani de la lansarea filmului The Conjuring, în care era implicată o familie reală, chinuită de activități paranormale.

Soții Perron, o familie de șapte persoane, s-au mutat într-o fermă din Rhode Island în 1971 și au locuit acolo timp de nouă ani.

Dar în acest timp au auzit voci și unii au fost chiar atacați de spirite. De asemenea, au spus că erau treziți adesea la 03.15 dimineața, înainte ca spiritele să ridice paturile și să umple camerele cu miros de carne în putrefacție.

Disperați după ajutor, au fost în cele din urmă vizitați de renumiții investigatori paranormali, familia Warrens, pentru a-și scăpa casa de rău.

În film a avut loc o exorcizare, dar fiica cea mare a familiei Perron a descris-o mai târziu ca fiind mai degrabă o ședință de spiritism în care mama ei a vorbit într-o altă limbă și cu o altă voce înainte de a fi levitată și aruncată prin cameră.

Vorbind în cadrul serialului Ghost Brothers de pe Discovery+: Lights Out, Andrea Perron a declarat: "Familia Warren a apărut și le-a spus părinților mei că vor să identifice cine este spiritul vinovat. Au vrut să facă o ședință de spiritism în casă și au adus cu ei un preot și un medium.

"Ceea ce s-a întâmplat în acea noapte a fost o chestiune îndelungată, dar a culminat cu o ședință de spiritism care nu a durat mai mult de cinci minute.

"Mama mea a deschis ochii și nu mai arătau ca ochii ei. Nu cred că mama mea a fost posedată, a fost atacată."

Casa reală, care valorează peste un milion de dolari, a fost scoasă la vânzare în ultimii ani și este vizitată adesea de vânătorii de fantome.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te