În cadrul acestei inițiative, Departamentul american al Sănătății și Serviciilor Umane oferă 4,5 miliarde de dolari în cadrul Programului de asistență energetică pentru locuințele cu venituri mici (LIHEAP), a precizat acesta într-un comunicat.
Consumatorii americani se pot aștepta să plătească cu până la 28% mai mult pentru a-și încălzi locuințele în această iarnă decât anul trecut, din cauza creșterii costurilor cu combustibilii și a vremii mai reci, a estimat Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA) în perspectiva sa privind combustibilii de iarnă din octombrie.
Noile fonduri îi vor ajuta pe americani să facă față costurilor de încălzire și facturilor neplătite la utilități și să repare aparatele energetice de uz casnic care vor contribui la reducerea costurilor cu energia, a precizat Casa Albă.
Citește și: Mircea Geoană, la Newsweek Defense Summit: „Marea Neagră este mai relevantă strategic decât oricând”
Separat, Departamentul american al Energiei va aloca 9 miliarde de dolari din fonduri din Legea privind reducerea inflației pentru a sprijini până la 1,6 milioane de gospodării în modernizarea locuințelor lor pentru a reduce facturile la energie.
Aproximativ 90% din cele aproximativ 130 de milioane de gospodării din SUA se bazează pe gaze naturale sau electricitate pentru încălzire. Restul folosesc fie motorină, fie propan sau lemn pentru încălzire.
Citește și: ALERTĂ Halep, acuzată oficial de dopaj. Variante de apărare de coșmar. Una îi aduce 3 ani suspendare
EIA a estimat că o gospodărie medie va cheltui în această iarnă aproximativ 931 de dolari pentru încălzirea pe gaz și aproximativ 1.359 de dolari pentru încălzirea electrică. Aceasta reprezintă o creștere de 28% pentru gaz și o creștere de 10% pentru electricitate față de anul trecut.
Gospodăriile care folosesc combustibil pentru încălzire vor cheltui aproximativ 2.354 de dolari pentru căldură în această iarnă, în creștere cu 27% față de anul trecut, în timp ce utilizatorii de propan își vor vedea costurile crescând cu 5%, până la 1.668 de dolari, potrivit previziunilor EIA.
În ciuda creșterii mari a costurilor, gazul va rămâne cea mai ieftină sursă de căldură din țară, potrivit Reuters.