Avocatul lui Trump, ordin să depună mărturie în fața marelui juriu care îl investighează pe Trump

DE Florin Budescu | Actualizat: 20.03.2023 - 09:46
Avocatul lui Trump, ordin să depună mărturie în fața marelui juriu care îl investighează pe Trump - Foto: Profimedia Images

Un judecător federal i-a ordonat avocatului Donald Trump, Evan Corcoran, să dea mărturii suplimentare, ca parte a unei investigații privind manipularea de către fostul președinte a documentelor clasificate, a declarat o sursă familiarizată cu chestiunea.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Corcoran are potențialul de a deveni unul dintre cei mai importanți martori, în ancheta penală a avocatului special Jack Smith, privind posibila manipulare greșită a înregistrărilor clasificate, după președinția lui Trump, și obstrucționarea Justiției.

Avocatul lui Trump, mărturie în faţa marelui juriu

Judecătorul districtual Beryl Howell a declarat sub sigiliu că procurorii Departamentului de Justiție au atins pragul pentru excepția de infracțiune, pentru fraudă, pentru Corcoran, a spus o sursă, conform CNN.

Sfera a ceea ce Departamentul pentru Justiţie va avea voie să solicite totuși nu a fost imediat clară. Este de aşteptat ca echipa lui Trump să facă apel și să ceară suspendarea ordinului judecătorului, în timp ce procedurile judiciare se desfășoară.

Citeşte şi: Donald Trump nu va depune mărturie în Cazul Stormy Daniels, actriţă posibil plătită să tacă

Decizia îi acordă lui Trump încă o pierdere în instanță, deoarece echipa și aliații lui au încercat să împiedice anchetatorii lui Smith să afle despre conversațiile directe pe care fostul președinte le-a avut cu unii dintre cei mai apropiați consilieri ai săi.

Evoluția este deosebit de importantă, din cauza acuzațiilor pe care procurorii le-ar fi făcut despre Trump, în timp ce au pledat în faţa judecătorului, pentru mărturia în faţa marelui juriu.

Citeşte şi: VIDEO Trump invocă de peste 400 de ori Al 5-lea Amendament, în depoziția dată la procurorul general

Un purtător de cuvânt al lui Donald Trump a spus că decizia este "o încălcare a procesului echitabil”.

„Ori de câte ori procurorii vizează avocații, acesta este de obicei un bun indiciu că pledoaria lor de bază este foarte slabă. Dacă ar avea un caz real, nu ar fi nevoie să joace jocuri corupte cu Constituția.

Fiecare american are dreptul de a se consulta cu un avocat și de a avea discuții sincere – acest lucru promovează respectarea legii”, a spus purtătorul de cuvânt.

Nu e prima dată

Corcoran, un avocat devenit martor, a depus anterior mărturie în fața marelui juriu, dar a refuzat să răspundă la unele întrebări, invocând privilegiul avocat-client.

Departamentul i-a argumentat judecătorului că nu ar trebui să poată evita să răspundă, deoarece discuțiile sale cu fostul președinte s-ar putea să fi făcut parte dintr-o încercare de a planifica o infracțiune.

Decizia lui Howell este una dintre ultimele, legate de marele juriu, în calitate de judecător. Reprezentanta lui Obama a primit în mod repetat solicitări ale Departamentului de Justiție, de a urmări informații despre acțiunile lui Trump, în timpul mandatului său, ca șef al Tribunalului Districtual.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te