VIDEO Trump invocă de peste 400 de ori Al 5-lea Amendament, în depoziția dată la procurorul general

DE Alexandru Pop | Actualizat: 01.02.2023 - 10:01
VIDEO Trump invocă de peste 400 de ori Al 5-lea Amendament, în depoziția dată la procurorul general - Foto: Gage Skidmore, Flickr

O înregistrare cu depoziţia dată de fostul președinte Donald Trump, în faţa procurorului general al Statului New York, în care Trump a invocat repetat al cincilea amendament la Constituţia Statelor Unite, refuzând să răspundă la întrebări, a fost făcut public.

SHARE

„Oricine în poziția mea care nu acceptă al Cincilea Amendament ar fi un prost – un prost absolut”, a spus Trump, la începutul depoziției.

Fostul președinte a invocat al Cincilea Amendament de peste 400 de ori, în timpul depoziției, potrivit mai multor surse familiare cu chestiunea.

Trump a fost cercetat în cadrul anchetei civile a procurorului general din New York, Letitia James, asupra practicilor de afaceri ale Trump Org.. Totul a culminat cu un proces intentat de James, în septembrie, împotriva lui Trump, a unora dintre copiii săi și a directorilor afacerii sale.

Citeşte şi: „Victorie pentru Donald Trump. Meta „pune capăt suspendării” conturilor de Facebook şi Instagram

Videoclipul este o fotografie apropiată a lui Trump. Anchetatorii care îl interoghează nu sunt în fața camerei. James poate fi auzită prezentându-se, la începutul depoziției, conform CNN.

După o discuție superficială între Trump și anchetatori, cu privire la termenii depoziției, Trump a citit o declarație lungă, în care a numit investigația lui James „cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria țării noastre”.

El a spus că își va afirma drepturile constituționale de a nu răspunde la întrebările din depoziție.

Declarația sa de deschidere, care a durat aproape șapte minute, a pus pe tapet acuzații, conform cărora Letitia James l-ar fi anchetat din motive politice, și a inclus lovituri la adresa lui Michael Cohen, fostul său avocat, a cărui mărturie în Congres, despre practicile sale de afaceri, au dus la pornirea anchetei procurorului general.

Citeşte şi: Un fost agent FBI care a anchetat dosarul Trump- Rusia a ajutat un oligarh rus să scape de sancțiuni

De asemenea, a făcut percheziţia FBI, în reşedinţa din Mar-a-Lago, cu două zile înainte de depoziţia luată pe 10 august.

Trump a spus că nu are de ales decât să invoce Al Cincilea Amendament.

„Nu putem permite unui procuror renegat și scăpat de sub control să folosească această anchetă ca mijloc de a se lansa în cariera politică”, a spus Trump.

Odată ce interogarea – care includea întrebări despre situațiile financiare ale companiei sale și despre modul în care a funcționat Organizația Trump – a început, Trump a dat un răspuns predefinit, pentru a se referi la invocarea drepturilor sale, conform celui de-Al Cincilea Amendament.

Depoziția s-a desfășurat pe parcursul a mai multor ore, pe 10 august. Videoclipul făcut public are cam 37 de minute și acoperă părțile din transcrierea depoziției care fuseseră făcute publice anterior.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te