Donald Trump nu va depune mărturie în Cazul Stormy Daniels, actriţă posibil plătită să tacă

DE Florin Budescu | Actualizat: 14.03.2023 - 10:21
Donald Trump nu va depune mărturie în Cazul Stormy Daniels, actriţă posibil plătită să tacă - Foto: Wikimedia/Gage Skidmore/CC BY-SA 3.0

Fostul președinte Donald Trump nu vrea să depună mărturie, în ancheta unei entătţi din New York, cu privire la presupusul său rol, într-o schemă de a plăti bani, pentru tăcerea starului de filme de adulți Stormy Daniels, a declarat avocatul lui Trump.

SHARE

Avocatul Joe Tacopina a apărut la emisiunea „Good Morning America”, de la ABC, și a spus că Trump „nu are de gând să participe” la întrunirea Marelui Juriu din Manhattan și că avocata lui Trump, Susan Necheles, a comunicat aceasta procurorilor.

Donald Trump nu vrea să depună mărturie în Cazul Stormy Daniels

Procurorii l-au invitat pe fostul președinte să se prezinte în fața marelui juriu, care investighează presupusul său rol, în plata și mușamalizarea unui scandal, a declarat anterior o persoană familiarizată cu problema, indicând că o decizie privind acuzarea lui Trump ar putea veni în curând.

„Scopul meu este să spun adevărul”, a spus fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, în timp ce se pregătea să depună mărturie în fața Marelui Juriu.

„Scopul meu este să îi permit lui Alvin Bragg și echipei lui să facă ceea ce trebuie să facă. Sunt aici doar să răspund la întrebări”, a declarat Cohen, conform CNN.

Citeşte şi: Donald Trump a transmis la conferința liderilor conservatori că numai el poate salva America

Cohen a mai spus că ar fi dispus să depună mărturie, dacă speţa va merge în instanţă.

Tacopina a criticat de asemenea eforturile procurorilor. El solicită Departamentului de Investigații al orașului New York, inspectorului general al orașului, să investigheze ceea ce el numește armarea biroului procurorului districtual din Manhattan contra fostului preşedinte, potrivit unei scrisori publicate.

„Nu este ceea ce facem. Nu asta facem. Denaturăm legile, pentru a-l încerca să-l aruncăm pe președintele Trump în gura Justiţiei. Nu știu dacă este pentru că el este lider în sondaje”, a spus Tacopina, la Good Morning America.

Citeşte şi: Fostul preşedinte al Statelor Unite Donald Trump îl dă în judecată pe marele jurnalist Bob Woodward

„Nu știu ce este, dar acest procuror și acest parchet și-au făcut o agendă. Ei i-au cercetat viața personală și viața de afaceri (n.n.: a lui Trump) timp de șapte ani, pentru a încerca să găsească ceva”, a adăugat avocatul lui Trump.

Întrebat dacă Trump a autorizat plata de 130.000 de dolari, făcută lui Daniels, cu câteva zile înainte de alegerile din anul 2016, Tacopina a spus: „Nu are legătură directă cu subiectul”.

Avocatul lui Trump vorbeşte despre extorcare simplă

Trump a negat că ar fi avut o aventură cu Daniels. „Să presupunem că a făcut-o, pentru acest argument”, a spus Tacopina.

„A fost o extorcare simplă. Nu știu când am început să urmărim penal victimele extorcării. El a negat vehement această aventură. Dar a trebuit să plătească bani, pentru că urma să existe o acuzație, care avea să fie jenantă public pentru el, indiferent de campanie.”

Tacopina a adăugat mai târziu: „Nu există nici o legătură între nici o plată de extorcare, pentru a fi o contribuție la campanie”.

Falsificarea evidenţelor comerciale

Procurorii cântăresc dacă să îl acuze pe Trump de falsificarea evidențelor comerciale ale Organizației Trump, pentru modul în care au reflectat rambursarea plății către Cohen, care a spus că i-a dat banii lui Daniels.

De asemenea, ei cântăresc dacă să îl acuze pe Trump de falsificarea înregistrărilor comerciale în primul grad, pentru falsificarea unui dosar, cu intenția de a comite o altă infracțiune sau de a ajuta sau ascunde o altă infracțiune, care în acest caz ar putea fi o încălcare a legilor privind finanțarea campaniei.

Tacopina a mai afirmat că, din câte știe, „nu s-a făcut absolut nici o înregistrare falsă” în cadrul Organizației Trump, cu privire la plăți, adăugând:

„Nu eram acolo în acel moment, dar înțelegerea mea asupra acestor fapte este în mod clar că nu a fost făcută nici o înregistrare falsă.”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te