Autoritatea Palestiniană a refuzat un milion de doze de vaccin anti-COVID de la Israel. Expirau

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 19.06.2021 - 09:12
Autoritatea Palestiniană a refuzat un milion de doze de vaccin anti-COVID de la Israel. / Foto: qcostarica.com

Autoritatea Palestiniană a anulat vineri un acord cu Israelul pentru a transfera un milion de doze de vaccin împotriva coronavirusului, indicând că refuză să primească doze "pe cale să expire", notează AFP.

SHARE

Statul evreu anunţase anterior un acord potrivit căruia va transfera Autorităţii Palestiniene un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech al căror termen de valabilitate se apropie de expirare, în schimbul "aceleiaşi cantităţi de doze" trimise palestinienilor de compania americană.

"După examinarea de către echipele tehnice ale Ministerului Sănătăţii a primului lot de vaccinuri Pfizer primite de la Israel (...), s-a descoperit că nu respectă caracteristicile prevăzute de acord", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului palestinian, Ibrahim Melhem.

Citește și: Românii dau năvală la mașinile electrificate. Bugetul Rabla Plus 2021, suplimentat după doar 2 luni

Poze cu doze Pfizer cu inscripţia "iunie 2021", pe rețelele sociale

"Guvernul refuză să primească vaccinuri care sunt pe cale să expire", a adăugat Ibrahim Melhem într-o conferinţă de presă alături de ministrul sănătăţii, Mai al-Kaila, precizând că au fost primite aproximativ 90.000 de doze.

El nu a precizat data de expirare a vaccinurilor. Pe reţelele sociale, fotografii ale unor doze Pfizer cu inscripţia "iunie 2021" au fost larg distribuite.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV Marele maestru de șah și disident Garry Kasparov: Putin e un boss mafiot

Guvernul palestinian nu confirmase anterior existenţa unui acord încheiat cu statul evreu.

Ministerul palestinian al Sănătăţii a raportat doar despre o iniţiativă Pfizer pentru transferul dozelor între Israel şi Autoritatea Palestiniană, aprobată de partea palestiniană pentru "a accelera campania de vaccinare şi a obţine imunitatea colectivă".

În prezent, guvernul palestinian aşteaptă ca laboratorul Pfizer să îi livreze direct vaccinurile comandate, a spus Ibrahim Melhem, fără a specifica o dată.

La solicitarea AFP, Ministerul israelian al Sănătăţii şi organismul israelian responsabil cu operaţiunile civile din teritoriile palestiniene (Cogat) nu au comentat imediat declaraţiile palestiniene.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.