Anunţuri fictive pe Internet: O grupare de români a țepuit 114 europeni. Paguba: 3 milioane de euro

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 25.07.2022 - 15:35
Anunţuri fictive pe Internet: O grupare de români a țepuit 114 europeni. Paguba: 3 milioane de euro. / Foto: pexels.com

O grupare de români a înşelat 114 persoane din mai multe ţări europene, prin postarea de anunţuri fictive pe Internet, prejudiciul fiind de 3 milioane de euro, anunţă DIICOT.

SHARE

Cercetările în acest caz au fost demarate în baza unui ordin european de anchetă emis de autorităţile judiciare din Spania.

În urmă două săptămâni, procurorii au efectuat şase percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor acestei grupări, acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi spălarea banilor.

Citește și: Eva Maria, fiica de aproape 4 ani a Elenei Udrea, și-a vizitat mama la Penitenciarul Târgșor

Conform unui comunicat al DIICOT, o grupare formată din mai mulţi cetăţeni români a fost implicată în postarea pe internet de anunţuri fictive în vederea inducerii în eroare a mai multor persoane, până în prezent fiind identificate 114 din Polonia, Elveţia, Portugalia, Germania şi Grecia. În vederea obţinerii sumelor de bani, au fost deschise conturi bancare, care au fost ulterior folosite în vederea efectuării transferurilor de bani.

În cauză, a fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 3.000.000 de euro, relatează Agerpres.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate au fost descoperite şi ridicate pentru continuarea cercetărilor diferite sisteme informatice.

Citește și: Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham: F... me, I'm brilliant

Activităţile au fost efectuate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, SCCO Vâlcea, BCCO Piteşti, din cadrul serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Vâlcea şi Sibiu, precum şi al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi "General de brigadă Ştefan Buterez" Vâlcea.

La activităţi au participat patru reprezentanţi ai Ambasadei Spaniei la Bucureşti şi ai autorităţilor din Spania, precum şi un reprezentant al EUROPOL.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.