Americanii nu îl vor nici pe Trump, nici pe Biden. Cifrele slabe ale celor doi candidați în sondaje

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.05.2023 - 14:55
Biden și trump - Foto: Time

În timp ce își începe campania pentru realegere, președintele Biden se confruntă cu provocări substanțiale și multiple, potrivit unui sondaj Washington Post-ABC News.

SHARE

Ratingul său general de aprobare a coborât la un nou minim, mai mulți americani se îndoiesc de acuitatea sa mentală, iar sprijinul său în fața principalilor adversari republicani este mult mai șubred decât în acest moment în urmă cu patru ani.

Biden și-a anunțat campania de realegere în urmă cu abia două săptămâni cu un videoclip care evidențiază atacul asupra Capitoliului și s-a concentrat asupra eforturilor republicanilor de a restricționa și mai mult accesul la avort, de a limita drepturile LGBTQ, de a interzice cărți și de a modifica programele școlare de istorie., scrie msn.com

Ratingul general de aprobare a lui Biden este de 36%, în scădere de la 42% în februarie. Dezaprobarea sa se situează la 56 la sută, din care 47 la sută dezaprobă "puternic". Alte sondaje recente au fixat aprobarea lui Biden în jurul valorii de 40 de procente, fără o scădere în ultimele luni.

Citește și: Ar putea afecta major România. Joe Biden și republicanii din Cameră vor să depășească blocajul

El se situează la 26% de aprobare în rândul americanilor cu vârsta sub 30 de ani, 42% în rândul adulților non-albi, 41% în rândul locuitorilor din mediul urban și 46% în rândul celor fără afiliere religioasă. În rândul independenților care au votat pentru Biden în 2020, 57 la sută îl aprobă, în timp ce 30 la sută îl dezaprobă. 

Biden a prezidat o economie care a inclus o creștere puternică a locurilor de muncă și un șomaj scăzut, dar și o inflație ridicată.

Nici Trump nu se simte bine


Fostul președinte Donald Trump conduce un grup de candidați încă în formare pentru nominalizarea republicană, primind aproximativ de două ori mai mult sprijin decât guvernatorul Floridei, Ron DeSantis.

Trump, principalul candidat la nominalizarea republicană va împlini 78 de ani în ianuarie 2025, în momentul următoarei inaugurări. Dar, spre deosebire de Biden, majoritatea americanilor (54%) spun că este suficient de ager din punct de vedere mental pentru a ocupa funcția de președinte și 64% spun că este suficient de apt din punct de vedere fizic.

Citește și: Donald Trump nu poate stabili termenul-limită, pentru a depune mărturie în Dosarul E. Jean Carroll

Nici Biden și nici Trump nu sunt văzuți pozitiv la întrebările privind onestitatea și credibilitatea, dar Trump, care a mințit în mod repetat afirmând că alegerile din 2020 au fost pline de fraude și, prin urmare, furate, este văzut mai negativ. În prezent, 33% spun că Trump este cinstit și demn de încredere, în timp ce 63% spun că nu este. În comparație, 41 la sută spun că Biden este onest și demn de încredere, în timp ce 54 la sută spun că nu este.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te