Alianță Rheinmetall-Leonardo, pentru „mașina” europeană de război a viitorului. România, implicată?

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 05.07.2024 - 11:44
Alianță Rheinmetall-Leonardo, pentru „mașina” europeană de război a viitorului. România, implicată? - Foto: edrmagazine.eu - Imagine cu rol ilustrativ

Rheinmetall, producătorul german de armament care a cumpărat recent Automecanica Mediaș, și italienii de la Leonardo au creat o companie mixtă în vederea consolidării sectorului apărării al UE și dezvoltării unei „mașini” de război a viitorului.

SHARE

Noua companie mixtă firmată recent între compania germană Rheinmetall şi Leonardo din Italia este un prim pas în consolidarea sectorului european al vehiculelor de apărare, au declarat joi directorii generali ai celor două grupuri, transmite News.ro, citând Reuters.

Alianță Rheinmetall-Leonardo, pentru „mașina” europeană de război a viitorului. România, implicată?

CEO-ul Rheinmetall, Armin Papperger, a declarat că acordul, anunţat miercuri, 3 iulie, ar putea valorifica o piaţă europeană în valoare de peste 50 de miliarde de euro.

”Mă aştept ca, cu (această) cooperare doar pe partea vehiculelor, să existe o piaţă de peste 50 de miliarde de euro, o piaţă uriaşă pe care o putem cuceri”, a spus Papperger într-un mesaj înregistrat şi postat online.

Citește și: 20.000.000.000 € dă Italia pe sute de tancuri KF51 Panther, alternativă la Abrams și Leopard

El a adăugat că ”Putem ajuta Europa să crească împreună, iar acesta este un prim pas mic pe partea vehiculelor pentru consolidarea la nivel european”.

Mişcarea ar putea accelera consolidarea activelor de apărare în întreaga Europă, un efort extrem de politic în care interesele naţionale divergente s-au dovedit până acum oarecum un obstacol.

Cu toate acestea, războiul Rusiei cu Ucraina a stârnit speranţe pentru eforturi mai concertate, Germania ia în considerare în prezent să facă echipă cu firma de capital privat Carlyle pentru a dobândi în comun o majoritate la divizia de submarine şi fregate a Thyssenkrupp.

Săptămâna trecută, Franţa a fost de acord să cumpere afacerea de reţele de submarine ASN de la Nokia, în cel mai recent semn al unui guvern european care doreşte să aibă un control mai strâns asupra activităţilor de apărare.

Citește și: Noul lansator GMARS pentru HIMARS al Lockheed Martin și Rheinmetall. Lovește chirurgical la 400 km

Alianţa dintre Rheinmetall şi Leonardo, care a urmat întreruperii discuţiilor dintre Leonardo şi compania franco-germană KNDS, este în conformitate cu obiectivul mai larg al celor două grupuri de a crea consorţii pan-europene pentru a dezvolta noi sisteme de luptă.

Cele două companii au declarat miercuri că acordul vizează producerea de tancuri şi alte sisteme de apărare terestră.

"Ţinta este de a crea o maşină de ultimă oră pentru viitor. O maşină care este inter-domeniu şi interoperabilă, care vorbeşte, în viitor, cu sateliţi, elicoptere şi avioane", a declarat CEO-ul Leonardo, Roberto Cingolani.

Rheinmetall Landsysteme GmbH a preluat Automecanica Mediaş SRL

Consiliul Concurenţei a autorizat în aprilie 2024 operaţiunea prin care Rheinmetall Landsysteme GmbH a preluat compania Automecanica Mediaş SRL şi subsidiara acesteia, Atelierele Speciale Autocamioane Mediaş SRL.

Rheinmetall Landsysteme GmbH, Germania, face parte din grupul Rheinmetall, grup tehnologic integrat, care dezvoltă şi comercializează componente, sisteme şi servicii pentru industria de securitate şi cea civilă.

Automecanica Mediaş SRL este un producător de componente din oţel pentru semiremorci de transport greu, containere speciale, oţelării şi confecţii metalice, scări metalice interioare şi exterioare, asamblare structuri metalice finale, suprastructuri auto, precum şi proiectare personalizată şi producţie de piese şi componente din oţel, oţel inoxidabil şi aluminiu.

”În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această tranzacţie nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, a indicat autoritatea de concurenţă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te