AFP: Situaţia pandemiei noului coronavirus în lume. Cele mai importante măsuri care au fost luate

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 31.03.2020 - 17:08
Foto: AFP

Noul coronavirus a ucis peste 38.000 de oameni în lume până marţi, relatează AFP, care prezintă un rezumat al ultimelor evoluţii ale pandemiei, noi bilanţuri, noi măsuri şi fapte marcante.

SHARE

Europa a livrat material medical Iranului în cadrul mecanismului de troc Instex, care permite ocolirea sancţiunilor impuse Teheranului de către Statele Unite şi care a fost folosit pentru prima oară de la crearea sa în ianuarie 2019.

Donald Trump a anunţat că trimite în Italia material medical în surpus, în valoare de 100 de milioane de dolari. Preşedintele american a promis, printr-o creştere a producţiei, aparate medicale de respiraţie artificială şi altor ţări europene foarte afectate de pandemie.

ŞOMAJ TEHNIC

Compania aeriană Air Canada urmează să trimită în şomaj tehnic peste 16.500 de angajaţi, reprezentând aproape jumătate din personal, şi să-şi scadă activitatea cu 85-90% în trimestrul al doilea.

FIECARE CU ZIUA SA DE IEŞIRE

Panama îşi înăspreşte măsurile carantinei începând de miercuri - pe o perioadă de 15 zile. Bărbaţii urmează să fie autorizaţi să iasă să se aprovizioneze marţea, joia şi sâmbăta, iar lunea, miercurea şi vinerea sunt rezervate femeilor. Duminica este interzisă orice ieşire.

Mexicul a decretat luni stare de urgenţă sanitară - până la 30 aprilie. Acest lucru permite o prelungire a suspendării activităţilor considerate neesenţiale.

Guineea a instaurat marţi o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, între orele 21.00 GMT (0.00, ora României) şi 5.00 GMT (8.00, ora României).

În lume, peste 3,6 miliarde de persoane - reprezentând 46,5% din populaţia mondială - sunt îndemnate sau obligate de autorităţi să rămână izolate în casă, potrivit unui bilanţ realizat marţi, potrivit unei baze de date AFP.

REDUCERI PENTRU CEI MAI SĂRACI

Marile lanţuri de supermarketuri din Italia au decis să ofere o reducere de 10% persoanelor care plătesc cu bonuri alimentare distribuite celor mai săraci.

În Regatul Unit, vânzările în supermarketuri au ”explodat” şi au atins recorduri istorice în martie, din cauza freneziei stocărilor.

CREŞTERE ECONOMICĂ ÎN BERNĂ

Creşterea economică a Chinei ar putea scădea la doar ”0,1% anula cesta, de la 6,1% în 2019”, potrivit celui mai grav scenariu, dezvăluit de Banca Mondială (BM).

În această ţară, probele Bacalaureatului au loc la începutul lui iulie, în loc să aibă loc ca de obicei în iunie.

PESTE 790.000 DE CAZURI

Peste 790.640 de cazuri de infectare au fost dagnosticate în 185 de ţări şi teritorii de la apariţia virusului, în decembrie, în China, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP marţi, la ora 10.00 GMT (13.00, ora României), pe baza unor surse oficiale.

Cel puţin 38.464 de decese au fost întegistrate - dintre care 27.740 în Europa.

Italia numără 11.591 de morţi, Spania 8.189, China continentală 3.305, Statele unite 3.170, Franţa 3.024, iar Iranul 2.898.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -