VIDEO Bilanțul negru al catastrofei feroviare din India a ajuns la 288 de morți și 900 de răniți

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 04.06.2023 - 08:52
Bilanțul negru al catastrofei feroviare din India a ajuns la 288 de morți și 900 de răniți - Foto: Profimedia Images

Operaţiunile de căutare şi salvare a victimelor s-au încheiat în India, la două zile după accidentul dintre 3 trenuri care a provocat cel puţin 288 de morţi şi 900 de răniţi, unul dintre cele mai grave dezastre feroviare din istoria ţării.

SHARE

Jurnaliştii AFP au văzut vagoane răsturnate şi pe salvatori lucrând neobosit pentru a extrage supravieţuitori ai tragediei care a avut loc vineri seara lângă Balasore, la aproximativ 200 de kilometri de Bhubaneswar, capitala statului Odisha, în estul Indiei.

Confuzia domneşte asupra succesiunii precise a evenimentelor. Informaţiile din presă, care citează oficiali ai căilor ferate, au indicat că a fost vorba de o eroare de semnalizare care a redirecţionat Coromandal Express, care leagă Kolkata de Chennai, şi care s-a ciocnit cu un mărfar staţionar. Acest accident a dus, la rândul său, la deraierea unui tren expres care opera între Bengaluru şi Kolkata.

Operaţiunile de salvare s-au încheiat sâmbătă seara, după ce toate cadavrele şi pasagerii răniţi au fost evacuaţi de la locul accidentului, relatează Agerpres, citând AFP.

Citește și: VIDEO Erdogan a început al 3-lea mandat de președinte în forță. Și-a pus noi apropiați în Guvern

Bilanțul morților catastrofei feroviare din India ar putea ajunge la 380. Mulți răniți, în stare gravă. Despăgubiri de peste 12.000 de dolari, pentru cei decedaţi

Potrivit serviciilor de pompieri din statul Odisha, bilanţul morţilor este de aşteptat să crească şi ar putea ajunge la 380.

Nicio persoană responsabilă de accident nu va fi cruţată, a declarat premierul indian Narendra Modi, care a vizitat sâmbătă locul dezastrului şi s-a întâlnit cu răniţii la spital.

Citește și: O mamă de 36 de ani câștigă 15.000 de dolari pe lună, lucrând numai 10 ore pe săptămână

Papa Francisc, "profund întristat", a transmis condoleanţe şi rugăciuni.

Autorităţile au anunţat o zi de doliu în acest stat din estul ţării şi despăgubiri de peste 12.000 de dolari pentru cei decedaţi, aproximativ 2.500 de dolari pentru cei grav răniţi şi 606 dolari pentru cei cu răni uşoare.

Cel mai mortal accident feroviar din istoria Indiei, în 1981: 800-1.000 de morți

India a suferit o serie de dezastre feroviare în trecut, dar siguranţa s-a îmbunătăţit semnificativ în ultimii ani datorită noilor investiţii masive şi modernizărilor tehnologice.

Cel mai mortal accident feroviar din istorie rămâne cel din 6 iunie 1981 când, în statul Bihar, şapte vagoane ale unui tren care traversa un pod au căzut în râul Bagmati, provocând între 800 şi 1.000 de morţi.

De la începutul secolului au avut loc 13 accidente feroviare, dintre care cel puţin trei provocate de atentate, fiecare dintre ele soldându-se cu peste 50 de morţi.

Reţeaua feroviară din India este, cu 68.000 de kilometri de cale ferată, a patra cea mai lungă din lume, după cele din SUA, Rusia şi China.

Cu aproximativ 21.650 de trenuri şi 7.349 de staţii în întreaga ţară, transportă zilnic aproximativ 23 de milioane de pasageri.

Urmărește-ne pe Google News

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te