Acordul a fost semnat de Ministerul Apelor și Irigațiilor și o asociere de investitori condusă de consorțiul Meridiam-Suez, printre care Orascom Construction, VINCI Construction Grands Projets și SUEZ, a informat agenția oficială de presă Petra citată de Le Figaro.
"Această infrastructură esențială, care include una dintre cele mai mari instalații de desalinizare a apei de mare din lume, va furniza peste 300 de milioane de metri cubi de apă potabilă pe an populației din Amman și Aqaba", scrie în comunicatul investitorilor.
5 miliarde de dolari vor fi investite pentru a scoate apă din mare. Ce țară se confruntă cu o criză
Proiectul din sudul regatului a fost aprobat în luna august. Acesta include, printre altele, realizarea a aproximativ 445 de kilometri de conducte pentru transportul apei desalinizate din Marea Roșie. Investiția va crește aprovizionarea anuală cu apă a țării cu aproape 60 la sută, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.
Implementarea proiectului va începe până la finalul anului și va ține patru ani.
Citește și: Hidratarea, arma secretă pentru longevitate. Câtă apă să bei pe zi? Alimente care hidratează corpul
Ministrul Apei, Raed Abu al-Saud, a declarat că proiectul va deservi aproximativ patru milioane de oameni. Noua infrastructură va fi administrată de consorțiul Meridiam-Suez timp de 26 de ani și apoi va fi transferată în proprietatea statului iordanian.