Clanul libanezo-kurd Remmo, suspectat de jefuirea tezaurului dacic de la muzeul din Olanda. Poliția este pe urmele autorilor furtului Tezaurului Dacic din Muzeul Drents din Assen, sâmbătă dimineață. Aceștia ar putea fi români, dar este menționat și clanul Remmo din Germania.
Acum aproape un secol, a plătit 30.000 de lei pe coiful din tezaurul dacic furat sâmbătă, din muzeul din Olanda. Povestea omului care a donat neprețuitul obiect statului român este la fel de interesantă ca și cea a coifului princiar dacic.
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut prima reacție legată de despre Tezaurului Dacic din Muzeul Drents din Assen, Olanda. Jaful, petrecut spre zării zilei de sâmbătă, 25 ianuarie, s-a soldat cu furtul faimosului coif de aur de la Coțofenești și a trei brățări dacice.
Furtul tezaurului: Directorul Muzeului Naţional de Istorie a explicat cum a fost ales Muzeul Drents pentru a găzdui expoziția. Ernest Oberländer-Târnoveanu a spus că „asigurarea generală pe care v-o pot dezvălui se cifrează la peste 30 de milioane de euro pentru toată expoziţia”.
Raluca Turcan, fostul ministru al Culturii, în al cărei mandat a fost organizată expoziţia de obiecte dacice de la Muzeul Drents din Olanda, a dat declarații cu privire la furtul tezaurului dacic: „Sunt câteva lucruri ciudate”.