Bărbat cu Covid-19 decedat în spital la Iaşi. Avea diabet şi hipertensiune, dar nu era vaccinat

DE Daniel Toșa | 18.08.2021 - 15:59
Bărbat cu Covid-19 decedat în spital la Iaşi. Avea diabet şi hipertensiune, dar nu era vaccinat/FOTO: Unsplash

Un bărbat de 68 de ani din judeţul Iaşi, diagnosticat cu Covid-19, a murit în spital după ce a dezvoltat complicaţii grave, medicii precizând că pacientul nu era vaccinat şi s-a prezentat târziu la spital.

SHARE

Medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că pacientul a fost transferat în cursul nopţii de marţi spre miercuri de la spitalul de Boli Infecţioase în Unitatea de Primire Urgenţă din cadrul spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, unde a murit, pe fondul înrăutăţirii rapide a stării de sănătate.

Bărbatul locuia în mediul rural, în zona Paşcani.

„Era internat de şapte zile cu Covid -9 la spitalul de Boli Infecţioase. Dezvolta complicaţii neurologice şi gastro-intestinale, necesitând intervenţii de specialitate. Pacientul a fost intubat pe timpul transportului în UPU. Starea lui era gravă din punct de vedere respirator. Prezenta şi diabet zaharat, şi hipertensiune arterială. Evoluţia lui a fost una nefavorabilă, iar din păcate a decedat”, a spus medicul Diana Cimpoeşu.

Citește și: Vicepreședintele afgan și fiul unui comandant militar au adunat forțele anti-talibane lângă Kabul

Ea a precizat că pacientul nu fusese vaccinat şi a venit la spital la câteva zile după ce a prezentat primele simptome de Covid.

„68 de ani este o vârstă la care un om are încă o speranţă de viaţă de 10-15 ani. Lipsa vaccinării la acest pacient, dar şi rămânerea lui la domiciliu după apariţia primelor simptome sunt elemente de agravare, care au dus la această evoluţie. Suntem în august 2021 şi în România sunt pacienţi care mor din cauza Covid-19, în condiţiille în care ar avea şansa de a fi vaccinaţi. Sunt şi persoane vaccinate care au făcut boala, însă la niciuna nu au apărut manifestări severe. Ne doare foarte tare că se moare în continuare de Covid 19”, a mai precizat medicul Diana Cimpoeşu.

Citește și: Apartament cu două camere la Mamaia, 1.000 €/noapte. Cinci camere în Dubai, 500 € și o stea în plus

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.