Cum ar fi dacă am reuși să oprim îmbătrânirea mâncând ciocolată? Dar să ținem și diabetul la distanță? Ei bine, potrivit cercetărilor chiar s-ar putea. Iată ce ai putea să faci!
Cum ar fi dacă am reuși să oprim îmbătrânirea mâncând ciocolată? Dar să ținem și diabetul la distanță? Ei bine, potrivit cercetărilor chiar s-ar putea. Iată ce ai putea să faci!
Nu e vopsea, nu e tratament chimic și nici rețetă minune de salon. Este un ingredient banal, pe care îl ai în dulap și-l folosești în deserturi. Cercetările recente arată că are un efect neașteptat asupra părului, încetinește albirea și susține sănătatea scalpului.
Ciocolata, pe cale de dispariție? Iubitorii faimosului desert s-ar putea confrunta cu o mare problemă pe viitor, din cauza recoltelor tot mai mici de boabe de cacao. Specialiștii lucrează, însă, la soluții alternative pentru ca deliciosul produs să nu rămână istorie.
Iubitorii de ciocolată încearcă să consume sortimentele cu un procent foarte mare de cacao pentru că acestea ar fi mai sănătoase. Experții spun că trebuie să avem grijă la ce scrie pe ambalaj.
Fabricile care se ocupă cu procesarea boabelor de cacao îşi încetinesc rapid activitatea la nivel mondial, un semnal că producătorii de ciocolată urmează să se confrunte cu o perioadă dificilă.
Oamenii de știință au reușit să-și dea seama de ce majoritatea persoanelor iubesc să mănânce ciocolată. Se pare că are legătură cu cantitatea de grăsimi, dar și cu textura acestui aliment.