Șefa Editurii Pedagogice a protestat împotriva PSD. Cum a „recuperat-o” Liviu Pop

DE Petre Bădică | Actualizat: 13.09.2018 - 16:32
Inquam Photos / Alberto Grosescu

Directorul Editurii Pedagogice, Maria Mihaela Nistor, a participat activ la protestele din iarna anului trecut și s-a arătat dezamăgită de Ordonanța de Urgență pentru amnistie și grațiere dată de PSD.

SHARE

Editura Didactică și Pedagogică deține monopolul pe piața editării de carte școlară după o decizie controversată a fostului ministru PSD-ist al Educației Liviu Pop. Din luna octombrie, șefa Editurii de stat, care tipărește toate manualele folosite de elevii din România, este condusă de către Maria Mihaela Nistor

De obicei, PSD își alege foarte atent cadrele pe care le promovează în funcții de conducere, important fiind ca persoana în cauză să aibă atât origini cât și convingeri sănătoase (de partid). În cazul Mariei Mihaela Nistor, vigilența PSD lasă mult de dorit. Șefa Editurii Didactice și Pedagogice, numită de ministrul Liviu Pop, a participat activ la protestele din iarna anului trecut împotriva PSD.

Acest lucru reiese din postările de pe pagina sa personală de Facebook. Șefa Editurii Didactice și Pedagogice, Mihaela Nistor, a promovat protestele, din ianuarie 2017, prin intermediul unor imagini edificatoare cu sutele de mii de oameni prezenți în stradă. De asemenea, Nistor a postat articole din presa internațională care prezintă evoluția protestelor. 

Nistor: vreau să plec din România

„Nici cînd mi-am ținut ziua de naștere 2 săptămâni nu am întâlnit atâta lume dragă ca în serile astea de pe stradă. Respect, România”, scria, implicată, actuala șefă a Editurii Didactice, numită de PSD în acestă funcție în octombrie 2017. Într-o altă postare, Nistor se simte extrem de dezamăgită că PSD s-a întors la putere. „Deoarece guvernul nu dă doi bani de protestele societății civile, cred că este timpul să îmi rezerv un zbor doar dus”, scrie Nistor.

Din luptătoare împotriva abuzurilor PSD, Maria Mihaela Nistor s-a transformat într-un soldat disciplinat al partidului.  Ea a fost numită în poziția de șefă a Editurii Didactice și Pedagogice de Liviu Pop în octombrie anul trecut. 

Mulțumiri din suflet domnului Liviu Pop

După numire, Mihaela Nistor schimbă tonul discursului la adresa PSD: din unul acuzator, în altul adulator. „Domnul ministru Liviu Pop a reușit, în aceste luni de mandat, să miște niște plăci tectonice în învățământul preuniversitar românesc. Efortul depus pentru a crește calitatea Educației se va observa și în perioada următoare. Simt nevoia să îi mulțumesc din sufllet omului care, prin muncă susținută, echilibru și o corectitudine relativ atipică societății actuale, mi-a câștigat respectul. Îi promit că o să duc mai departe cu stăruință proiectul national EDP”.

Liviu Pop este individul care crede că protestele sunt finanțate de forte oculte, uneori din exterior. 

De unde metamorfoza

Maria Mihaela Nistor ne-a explicat cum a intrat în grațiile PSD la nici un an de la momentul în care protesta împotriva Ordonaței pentru aministie și grațiere a PSD.

Șefa Editurii ne-a precizat că, la început, a ieșit în stradă pentru că nu i-au convenit unele decizii politice, dar că s-a retras în momentul în care a înțeles că anumite forte politice au confiscat protestele. „Eu, la acea vreme, eram o persoană fizică fără pespectiva de a conduce Editura Didactică. Urma să merg să predau în Germania. După câteva zile, mi-am dat seama că protesele nu mai sunt libere, iar eu nu vreau să fiu o marionetă. Astfel, m-am retras”, ne-a precizat Mihaela Nistor.


Capturile prezentate sunt de pe pagina personală de Facebook a Mariei Nistor.  



Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te