Pe grupurile de părinţi ofertele variază de la 500 de lei şi până 500 de euro în Capitală. Totul în speranţa că o şcoală din centru va fi şi o garanţie a succesului pentru copil. Specialiştii îi contrazic pe părinţi.
Negocierile pentru viza de flotant au umplut reţelele sociale. Se vând şi se cumpără rezidenţe pe bani grei în Capitală.
Românii vând pe internet vizele de flotant pentru părinții care vor să înscrie copiii la școli
Şcolile n-au de ales, sunt obligate să îi primească pe toţi.
Mirela Creţu, profesor învăţământ primar: „Se înscriu copiii care sunt în circumscripţia şcolară şi sunt repartizaţi în ordine alfabetică, în număr egal fete şi baieţi în funcţie de numărul de clasă, urmând ca apoi să se facă tragere la sorţi şi să îi fie atribuită fiecarei clase o învăţătoare.”
Citește și: Alina Gorghiu: „O sursă principală pentru multe rele din România este lipsa de educaţie juridică”
În acest fel, unele şcoli devin supraaglomerate. Un dezavantaj tot pentru elevi, până la urmă.
Iulian Cristache, Federaţia părinţilor: „De la cateva sute de euro pana la uneori si peste o mie de euro, ceea ce mie mi se pare aberant, pentru ca vreau sa le atrag atentia parintilor, se inghesuie toti la aceste scoli centrale, vor invata in doua sau trei schimburi, cate 10,15 minute dintr-o ora in fiecare zi sunt mai putin cu zeci de ore la nivel de trunchi comun”.