Strategia are drept scop îmbunătăţirea cunoştinţelor, abilităţilor, practicilor de îngrijire şi educare a copilului în conformitate cu recomandările psihopedagogiei moderne.
„Prin dobândirea acestor competenţe, părinţii vor fi mai informaţi şi mai siguri în rolul lor, mai capabili să le ofere copiilor sprijinul şi îndrumarea de care au nevoie pentru succes în şcoală şi în viaţă", informează un comunicat transmis miercuri Agerpres.
Strategia Naţională „Părinţi educaţi, copii fericiţi" va rămâne în consultare publică până pe 2 mai, ora 20,00.
Ministerul Educaţiei îi invită pe toţi doritorii să contribuie la îmbunătăţirea documentului cu propuneri trimise pe adresa de e-mail consultare@edu.gov.ro.
Citește și
Noul terminal al Aeroportului din Iași va construit de Strabag și va costa 70 milioane euro
Participarea României la târgurile de turism, suspendată. „Cârpa neagră” de la New York, anchetată
Fenomenul părinţilor plecaţi la muncă în străinătate, numărul crescut al sarcinilor în rândul adolescentelor, căsătoriile timpurii în comunităţile sărace, marginalizate, numărul crescut al copiilor abuzaţi, neglijaţi sau exploataţi reprezintă probleme grave care afectează mulţi copii şi tineri.
În vederea asigurării egalităţii de şanse a tuturor copiilor, indiferent de statutul socio-economic sau educaţional al familiei, mediu de rezidenţă, etnie, sex, Ministerul Educaţiei este dator să creeze un cadru de pregătire, consiliere şi educare a părinţilor şi a viitorilor părinţi, astfel încât persoanele vulnerabile, copii, tineri şi părinţi, să fie protejate, consiliate şi ajutate, precizează documentul, potrivit Agerpres.