Începe digitalizarea școlilor din România. Peste 1 milion de euro va fi investit în 5.600 de unități

DE Alexandra Lupascu | 26.07.2023 - 16:33
Începe digitalizarea școlilor din România. Peste 1 milion de euro va fi investit în 5.600 de unități Foto: Profimedia Images (fotografie cu caracter ilustrativ)

Începe digitalizarea școlilor din România. Peste 1 milion de euro va fi investit în 5.600 de unități din toată țara, prin PNRR.

SHARE

Începe digitalizarea școlilor din România. Peste 1 milion de euro va fi investit în 5.600 de unități din toată țara, prin PNRR.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri la ceremonia de semnare a contractelor finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, apelul de proiecte „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitare şi a unităţilor conexe” că ne găsim în faţa celei mai mari investiţii de până acum în modernizarea infrastructurii educaţionale, a unităţilor de învăţământ, peste 1 milion de euro din PNRR vor fi folosiţi pentru dotarea a peste 5.600 de şcoli, grădiniţe, laboratoare de informatică şi ştiinţe, cabinete şcolare, ateliere de practică. 

El le-a cerut primarilor şi preşedinţilor de CJ să urmărească personal implementarea acestor proiecte.

Marcel Ciolacu a declarat în cadrul evenimentului că acesta marchează un punct de cotitură în ceea ce priveşte viitorul educaţiei în România.

”Pentru prima dată în istoria educaţiei, este alocată o sumă impresionantă, peste un miliard de euro, valoare eligibilă, prin PNRR, fără TVA, pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar, inclusiv pentru învăţământul dual”, a declarat premierul.

Citește și: EXCLUSIV Judecătoarele care l-au eliberat pe Piedone au salarii între 25.000 - 28.000 lei/lună

Marcel Ciolacu a arătat că şi-a asumat şi ca premier şi în coaliţie, în programul de guvernare, că educaţia este o prioritate, pentru că România se poate dezvolta doar prin educaţie, prin tineri bine pregătiţi, în acord cu evoluţia tehnologiei şi ţinând cont de cerinţele pieţei muncii.

”Doar aşa această ţară poate creşte şi doar dezvoltându-ne ca ţară toţi aceşti tineri vor prefera să rămână aici”, a mai afirmat Ciolacu.

Premierul a precizat: Sunt un om care preferă întotdeauna adevărul şi nu cred că ascunderea lui sub preş ne ajută la ceva.

Guvernul vrea să sprijine școlile

De la bun început ne-am asumat faptul că până acum, acest stat nu şi-a onorat contractul social şi a neglijat educaţia.

De aceea am ajuns în situaţia în care suntem astăzi, din cauza greşelilor făcute de 30 de ani, pentru aceasta suntem cu toţii datori să corectăm aceste greşeli”, a menţionat premierul, adăugând că copiii nu au nicio vină că statul a greşit enorm şi i-a privat de şanse egale.

”E momentul ca acum, până nu e prea târziu, să asigurăm şanse egale tuturor copiilor din România, indiferent de locul unde s-au născut, la ţară sau la oraş, într-o zonă mai mult sau mai puţin dezvoltată economic”, a completat el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te