Elevii de clasa a IV-a susţin proba la Matematică şi Ştiinţele Naturii la Evaluarea Națională

DE Edi Neagu | 19.05.2021 - 08:39
Elevii dau proba de matematică. Foto: Ministerul Educației/Facebook

Aproape 179.000 de elevi de clasa a IV-a sunt așteptați să susțină astăzi porbele de Matematică și Științele Naturii la Evaluarea Națională. Săptămâna viitoare urmează examenul la Limba Română.

SHARE

Elevii claselor a IV-a susţin, miercuri, proba la Matematică şi Ştiinţele naturii din cadrul Evaluării naţionale.

Un număr de aproximativ 179.000 de elevi de clasa a IV-a sunt aşteptaţi să participe la această probă.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba la limba maternă.

Probele scrise la Limba română şi Limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a (EN II) sunt programate în data de 25 mai. Testele de citire la aceste discipline vor fi susţinute în data de 26 mai. Proba de Matematică este programată în data de 27 mai, în timp ce proba de Limba română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 28 mai.

CITEȘTE ȘI: Curtea de Justiție UE nu a decis desființarea Secției Speciale. Responsabilitatea rămâne la România

Probele se susțin cu prezența fizică

"Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi", afirmă Ministerul Educaţiei.

Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

CITEȘTE ȘI: Fiul lui Sile Cămătaru, pedepsit cu 70 de ore la Forțele de Muncă după ce și-a terorizat iubita

Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea naţională la clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea naţională la clasa a IV-a şi la clasa a VI-a.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţii de învăţământ, de către cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

"Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate", precizează sursa citată.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.