DOCUMENT Lista școlilor din București care trec, de luni, în online

DE Petre Bădică | Actualizat: 12.01.2022 - 21:29
DOCUMENT Lista școlilor din București care trec, de luni, în online / Inquam Photo

Inspectoratul General al Municipiului București a publicat gradul de vaccinare al personalului din fiecare școală. Statistica este din 7 iunie 2021.

SHARE

Rata de infectare în București a trecut, azi, de 3 la mie. Potrivit ordinelor în vigoare, școlile care nu au 60% din personal vaccinat trec în online.

 

 

Incidența cumulată la 14 zile este de 3,32 la mia de locuitori în București.

Inițial, toate unitățile de învățământ care aveau rata de vaccinare mai mică de 60% treceau în online. Ulterior, acest lucru s-a aplicat numai în localitățile unde rata de infectare era de peste 3. În București acest prag a fost atins, azi. Cifra va crește în continuare până vineri. Vineri se va stabili ce școli intră în online pe baza procentului de vaccinare în școli.

Citește și: Cîmpeanu: Omicron, o gripă. Internările la copii s-au triplat. Scenariu INSP: 25.000 cazuri COVID/zi

La acest moment nu există o centralizare a datelor privind vaccinarea personalului didactic în București. Newsweek România a constat că datele publicate pe site-ul școlilor sunt vechi de peste 3 luni.

Care este rata de vaccinare pe țară

„La data de 10 ianuarie 2022, un număr de 13.924 unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri, reprezentând aproape 80% din numărul total de unități de invatamant, procentul de vaccinare a personalului este de cel puțin 60%. În 2.838 unități de învățământ procentul de vaccinare este de 100%”, a comunicat ministerul Educației.

Potrivit cifrelor graphs.ro, „se vede o creștere evidentă a numărului pacienților minori internați. S-a dublat și proportia pe care o au din total.

Luna trecută, existau în jur de 2% minorii din totalul pacienților internati, acum sunt peste 4%”.

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat a anunțat că nu vor fi teste în școli deoarece licitațiile sunt contestate. „S-au mai depus încă două firme, și uitați-vă cum au lucrat, cel puțin încă o firmă au depus contestații pe același lucru, au așteptat până în ultima zi și au depus astăzi, adică ne blochează mai departe… Există termen, dar termenul poate să fie mi se pare și 15-20 de zile. În mod normal, fiind situația care este, noi sperăm că va fi tratat cu celeritate”, a spus Raed Arafat.

Dată fiind situația existentă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a îndemnat părinții să își testeze copii acasă. Potrivit legii, DSU se ocupă de depozitarea și distribuția testelor de salivă către inspectoratele școlare.

Ulterior, inspectoratele trimit aceste teste școlilor și copiilor.

 În timp ce în România nu se știe când se va relua testarea în școli, Europa o accelerează

Guvernul britanic s-a angajat să trimită unități de ventilație și un număr suficient de kituri  de testare COVID-19 în școli pentru a se asigura că acestea funcționează în siguranță, în ciuda ratelor de infecție în creștere în Marea Britanie, scrie AP.

Citește și: România suspendă testarea COVID la copii pe termen nelimitat, în timp ce în Europa devine rutină.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te