Elevii s-au învățat acasă: 56% ar vrea la școală. Părinții și profesorii susțin cursurile clasice

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.01.2021 - 15:35
Inquam Photos / Octav Ganea

Puțin peste jumătate dintre elevi s-ar întoarce la școala în format fizic, iar 23 la sută ar vrea ca orele să rămână online. În schimb, profesorii și părinții susțin într-o mai mare măsură întoarcerea la școală - peste 70 la sută, conform unui sondaj al Salvați Copiii.

SHARE

Sondajul, efectuat în luna decembrie, pe un eșantion neprobabilistic format din 8.193 de respondenți - 5811 elevi, 1734 părinți și 648 cadre didactice, arată următoarele: 

- 56,8% dintre elevi se pronunță în favoarea redeschiderii școlilor, în vreme ce  23,5% preferă menținerea cursurilor online.

- 78,4% dintre părinți consideră necesară redeschiderea școlilor, în vreme ce doar 12,7% spun că preferă ca școala să fie menținută online.

- 73,1% dintre cadrele didactice consideră necesară revenirea în bănci, în vreme ce pentru continuarea cursurilor online se declară 14,2% dintre profesori, restul de peste 10% sunt nehotărâți. 

Citește și: EXCLUSIV Teste COVID de 19 mil.€ de la firme de deșeuri. Consilierul ministrei Gavrilescu, implicat

Întrebați ce condiții ar trebui să fie obligatorii pentru redeschiderea școlilor, respondenții au indicat: existența materialelor igienico-sanitare și reducerea numărului de elevi din clase. 

Astfel, 83,5% dintre respondenți consideră că asigurarea condițiilor igienico-sanitare este o condiție necesară pentru deschiderea școlilor, 69,8% spun că e nevoie de asistență medicală în toate școlile, iar 59,3%  dintre cei intervievați vor să fie luate măsuri pentru evitarea aglomerației în jurul școlilor.

45,3% consideră că e necesară reducerea numărului de elevi din clase, iar 44,8% consideră că e nevoie de transport sigur către și dinspre școală.

Citește și: Copiii romi, fără educație în pandemie. În Sectorul 5, tableta pentru online e bună doar pe hârtie

Peste 80% dintre respondenți ar vrea ca programa școlară să fie revizuită (cu accent pe materia esențială), peste 43% vorbesc despre organizarea unor sesiuni de sprijin pentru cei care nu au reușit să participe real la educația online.

Doar 10 la sută dintre respondenți ar fi de acord să se prelungească durata anului școlar. 

Sondajul Salvați Copiii a fost efectuat în perioada 7-30 decembrie. 

Sâmbătă, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii ar putea merge la școală și sâmbăta, ca acțiune remedială, după școala online. 

„Printre cele 7.203 școli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni remediale. Acțiunile remediale trebuie făcute peste programul specific clasei, deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru Europa FM

Citește și: Un elev din zece în România nu are acces la școala online: lipsesc internetul, tabletele, condițiile

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te