Dăncilă promite 486 de școli în trei luni. Din 2017, PSD a finalizat 68

DE Petre Bădică | Actualizat: 10.09.2019 - 12:15

Premierul promite fără niciun fel de acoperire și o face mai grosolan decât se raportau producțiile de porumb și floarea soarelui în comunism.

SHARE

Viorica Dăncilă a promis, ieri, că vor fi inaugurate 468 de unităţi de învăţământ din fonduri publice. Lucrările pentru alte 2.800 de grădiniţe, şcoli şi licee sunt în curs de execuţie.

Foarte important, Dăncilă a menționat și de unde vin banii – de la guvern și din fonduri europene. Deci, nu de la primării care au în administrare clădirile. Principalul mijloc pe care îl are guvernul pentru a construi școli îl reprezintă Programul Național de Dezvoltare Locală. Dăncilă a spus că, în numai trei luni, vor fi finalizate 486 de unități de învățământ.

În 30 de luni (din ianuarie 2017 până în iunie 2019), prin PNDL au fost inaugurate 68 de unități de învățământ din 586 promise.

Dăncilă spune că se află în lucru 2.800 de grădinițe, școli și licee (cu fonduri guvernamentale). Din datele oficiale rezultă că sunt planificate numai 1.386 de astfel de investiții. Din care au fost finalizate 137.

O investigație a Newsweek România a arătat că banii alocați de guvern pentru reabilitatarea a peste 840 de școli cu toaleta în curte nu au fost, încă folosiți de autoritățile locale. Procedurile sunt greoaie și asta se vede din faptul că nu s-au emis deconturi pentru lucrări.  

Citește și: Bilanțul lui Dăncilă - a modernizat 6% din școli

Minciuna completă a premierului

"Ca prim-ministru am convingerea că este nevoie de reconsolidarea statutului social al cadrelor didactice, atât prin alocarea de resurse bugetare, care să le asigure venituri decente, cât şi prin finanţarea proiectelor menite să îmbunătăţească condiţiile în grădiniţe, şcoli, universităţi.

În acest an şcolar, de pildă, vor fi inaugurate 468 de unităţi de învăţământ construite sau modernizate şi reabilitate din fonduri publice. Lucrările pentru alte 2.800 de grădiniţe, şcoli şi licee sunt în curs de execuţie. În total este un efort financiar de peste 5 miliarde de lei din fonduri guvernamentale, dar şi din fonduri europene", a spus Dăncilă.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -