Situația tensionată legată de salarizarea angajaților din sistemul de învățământ continuă.
Unii directori școlari încasează venituri mai mici decât profesorii, ceea ce duce la tot mai multe conflicte în colectivele din unitățile de învățământ.
Mulți profesori din județul Suceava au salarii de peste 10.000 de lei, au descoperit recent cei de la Inspectoratul Școlar Județean Suceava, în urma analizei planurilor de încadrare în actualul an școlar, scrie RTV.
Directorii unităților de învățământ au ales să încadreze anumite cadre didactice la plata cu ora și, astfel, veniturile finale ajung la sume uriașe.
Conflicte între profesori. În timp ce unii se plâng de salarizarea mică, alții au 10.000 lei lunar
”Vă rog să evitați atribuirea cu plata cu ora în exces. Vă rugăm să informați IȘJ Suceava când se vacantează un post, când organizați un concurs la nivelul unității de învățământ și, de asemenea, să atașați graficul.
Când veniți la iarnă cu proiectul de încadrare în anul școlar 2024-2025, să vacantați toate orele care au fost la plata cu ora în acest an școlar.
Dar acolo unde există situații în care aveți suplinitori calificați, cu note peste 7 și înscriși la Definitivat, puteți să acordați angajare pe viabilitatea postului. Vă rog să încurajați tinerii să rămână în școala dumneavoastră.
Citește și: Părinții nemulțumiți de ”ofertele” din pliantele primite de copii la școală. Eu nu am voie să intru
Nu încurajați plata cu ora! Sunt cadre didactice care au peste 10.000 de lei pe lună salariu, mai mari decât salariile dumneavoastră. Dar de ce? Din cauza faptului că ați dat multe ore la plata cu ora.
Acum am constatat, la preluarea planurilor de încadrare”, a spus inspectorul școlar general adjunct Petru Crăciun, în cadrul ședinței de analiză a stării învățământului în anul școlar 2022-2023, care a avut loc joi, 19 octombrie.
Citește și: Ce se întâmplă când părinții vor să aibă copii independenți: Există riscul îndepărtării de familie
O inechitate în acest sens reiese și din rapoartele IȘJ Suceava privind evoluția normelor și a cadrelor didactice, care arată că anul școlar trecut a crescut numărul normelor didactice de predare la nivel de județ cu 1,12%, însă a scăzut numărul cadrelor didactice cu 1,11%.