Alfred Bulai era bine văzut de către SNSPA unde era angajat profesor. El a beneficiat de o creștere de salariu de 20%, ajunând la suma de 3.700 de euro pe lună. În urmă cu doi ani, în anul 2022, Bulai câștiga cu 20% mai puțin, în jur de 3.000 euro.
Pe ce se bazează această creștere de salariu pe care puțini au obținut-în ultimii ani? Nu pe creșterea activității științifice a lui Bulai care este slabă în această perioadă și foarte modestă în ultimii 30 de ani.
Potrivit google schoolar, Bulai a publicat în ultimii 25 de ani doar 5 articole cu oarecare impact în lumea academică, extrem de puțin. Are un H-index de numai 5. Detalii AICI
Ce este H-Index?
Indicele h este un indicator utilizat pentru a măsura cantitativ impactul și importanța activității științifice a unui cercetător. Acesta a fost propus de fizicianul Jorge E. Hirsch în 2005, ca mijloc de evaluare a contribuțiilor cumulate ale unui om de știință în domeniul cercetării.
În ultimii doi ani, Bulai are un singur articol citat și anume: „Knowledge, Science, Intellectuals and Crises”, apărut în Perspective Politice.
SNSPA l-a suspendat pe Alfred Bulai din toate funcțiile pe care le ocupă. Conducerea universității a spus însă că nu a existat niciodată o plângere la adresa lui Bulai.
Citește și: Ce măsuri a luat SNSPA după acuzațiile de hărțuire sexuală la adresa profesorului Alfred Bulai
Alfred Bulai a făcut cerere de pensionare de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), iar Poliția Capitalei a demarat, luni, investigații față de profesorul universitar Alfred Bulai, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a funcției în scop sexual.
Profesorul este acuzat că le-ar fi cerut unor studente să se dezbrace în fața lui.
Bulai a fost și secretar de stat în Guvernul României și președinte al Agenției de Strategii Guvernamentale (2006‑2009), în timpul Guvernului Călin Popescu Tăriceanu
Citește și: Zeci de reclamaţii la Parchet, în cazul sociologului-vedetă Alfred Bulai