VIDEO S-a deschis încă un ciot de 13 km al A0 Sud, între DN5 și DN4. Întârziere de 5 luni!

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 15.04.2024 - 15:12
S-a deschis încă un ciot de 13 km al A0 Sud, între DN5 și DN4. Întârziere de 5 luni! - Foto: captură video
S-a deschis încă un ciot de 13 km al A0 Sud, între DN5 și DN4. Întârziere de 5 luni! - Foto: Facebook/Asociația Pro Infrastructură

S-a deschis încă un ciot de 13 km al A0 Sud. În total, pe Autostrada Bucureștiului se poate circula de acum pe 23 km, adică pe circa 30%. Este vorba despre lotul care face legătura între DN5 și DN4, ce trebuia să fie gata din octombrie 2023, conform contractului.

SHARE

Luni, 15 aprilie, în jurul orei 14.00, cu o întârziere de circa 5 luni, a fost inaugurat sectorul de 13,3 km al autostrăzii A0, care face legătura între Jilava și Popești-Leordeni. Iar România a depășit puțin pragul psihologic de 1.100 km de autostradă și drum expres veritabil în exploatare. 

„Constructorul turc a finalizat lucrările pe încă 7 km ai A0 sud, ceea ce face posibilă circulația în regim de autostradă între intersecțiile dintre A0 Sud și DN6, DN5 și DN4.

Acești 7 km se adaugă celor 16,3 km finalizați anul trecut între localitățile Vidra și Bragadiru.

Pe lotul 1 al A0 Sud lucrările vor continua astfel încât cel mai târziu în luna iulie să fie deschisă circulația și pe cei aproape 10 km care vor asigura legătura cu A2”, a declarat Cristian Pistol, șeful CNAIR, pe Facebook.
 

S-a deschis încă un ciot de 13 km al A0 Sud, între DN5 și DN4. Întârziere de 5 luni!

„Șoferii vor putea folosi 13,3 kilometri de la DN5 până la DN4, adică 6,3 kilometri din autostrada-muzeu de pe lotul 2 la care se adaugă aproximativ 7 km noi de pe lotul 1. Dacă adăugăm 10 km dați în trafic anul trecut, avem 23,3 km din Autostrada A0 pe relația DN6-DN5-DN4.

Inaugurarea vine după mari întârzieri. Alsim Alarko a ratat termenele de finalizare pe ambele tronsoane pe care le are pe A0 Sud: a deschis secțiunea DN6-DN5 cu o zi înainte de Revelion când contractul cerea luna mai 2023, iar acum dă în folosință DN5-DN4 când contractul zice... octombrie 2023.

Întârzierile față de promisiunile fanteziste ale șefilor din Transporturi nici nu le mai socotim, le-am pierdut șirul”, au explicat specialiștii Asociației Pro Infrastructură.

Citește și: VIDEO Reabilitarea Coridorului Feroviar IV Pan European, în ritm românesc. Întârzieri de 7 ani
 

Legătura DN4-A inaugurată în iunie 2024, „încă o gogoașă”

„Acum ni se vinde încă o gogoașă: iunie 2024 ca inaugurare pe restul rămas, DN4-A2, aproape 10 kilometri.

Deși cu un constructor serios și puternic ar fi într-adevăr posibilă luna iunie, având în vedere că vorbim de turcii de la Alsim Alarko, de probleme și bâlbe la nodul A0-A2 și de multe lucrări și finisaje rămase de făcut, vă sfătuim să vă puneți concediul la mare prin august, ca să fiți siguri că veți merge la plajă pe noua bucată de autostradă”, apreciază specialiștii Asociației Pro Infrastructură.
 
„România a trecut cu puțin peste borna de 1100 kilometri de autostradă și drum expres veritabil aflați în exploatare.
Așteptăm DN4-A2 cel mai târziu în august 2024 și, printr-o minune, chiar dacă pe sistem semi-profil cu restricții, DN6-A1 în decembrie 2024”, mai spune Asociația Pro Infrastrcutură. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te