În zona viaductului Tălmăcel a fost așternut, de exemplu, primul strat pe sensul de la Sibiu, au fost montate lămpile de iluminat și se finalizează lucrările la terasamentul de lângă culeea dinspre Sibiu.
În zona viaductului Talmaciu au fost finalizate lucrările la dealul excavat și au fost plantați inclusiv pomi, pomi ce se plantează și în zona parcării de la km 8. Se montează de zor sistemele de protecție și siguranță, dar și cele pentru evacuarea apelor pluviale și meteorice. Continuă și lucrările de marcare și montare a indicatoarelor rutiere.
„Primii și ultimii kilometri de autostradă din 2022. Umblă vorba prin târg că 15 decembrie este data asumată încă neoficial pentru inaugurarea primei secțiuni din mult-așteptata Autostradă A1 Sibiu-Pitești. Austriecii de la Porr au noroc de vreme perfectă ca să finalizeze ultimele elemente necesare deschiderii circulației: hidroizolația pe câteva poduri, straturile de asfalt pe unele zone și restul de marcaje rutiere și parapete de protecție. Constructorul are toate șansele să dea lotul în folosință în jur de 15 decembrie, înainte de termenul contractual. Chiar dacă vorbim de doar 13,17 kilometri între Șelimbăr și Boița, ciotul este foarte important pentru traficul de tranzit, scutind șoferii de aglomerația din Tălmaciu și de intersecția DN1-DN7, dar și pentru localnicii care vor scăpa în mare măsură de zgomot, poluare și de pericolul traversării drumului național”, au transmis reprezentații Asociației Pro Infrastructură într-o postare pe Facebook, cu ceva timp în urmă.
Constructorul austriac PORR a semnat contractul pentru Lotul I, al Autostrăzii A1 Sibiu - Boiţa, în aprilie 2019 pentru mai bine de 120 de milioane de euro, la valoarea actuală, fără TVA, costul unui kilometru de autostradă pe acest tronson fiind de peste 9 milioane de euro, fără TVA. Perioada de execuţie a lucrărilor demarate în luna martie a anului 2020 a fost stabilită pentru 36 de luni.
La mijlocul lunii noiembrie 2021, compania PORR a câştigat şi Lotului 4 al Autostrăzii Sibiu - Piteşti, care va avea o lungime de 122 de km şi va lega România de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind parte a Coridorului 4 Pan - European.