VIDEO Inteligența artificială poate fi folosită pentru a opri dependența de jocuri de noroc

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 14.06.2021 - 15:26
VIDEO Inteligența artificială poate fi folosită pentru a opri dependența de jocuri de noroc

Jocurile de noroc au fost mereu tabu, iar discuția despre inteligența artificială se îndreaptă spre aceeași direcție. În realitate, responsabilitatea socială este asigurată prin reguli, a explicat Dragoș Buriu, CEO Newton Slots și Winner Online, la #2021 SUMMIT DE TEHNOLOGIE.

SHARE

Folosirea inteligenței artificiale în industria jocurilor de noroc din România este mai degrabă o dorință, decât un obiectiv ce poate fi obținut în viitorul apropriat, a declarat Dragoș Buriu, CEO Newton Slots și Winner Online, la #2021 SUMMIT DE TEHNOLOGIE, organizat de Newsweek România.

„Cât privește integrarea tehnologiei AI în jocurile de noroc din România, suntem departe de acest moment. Și chiar dacă vorbim doar despre machine learning, nu despre inteligență artificială, tot e un moment îndepărtat. 

Ambele sunt dependente de software, fie de algoritmele AI, fie de algoritmele de machine learning. Prin urmare, e nevoie de mari capacități software și puține companii care operează în România au investit în direcția aceasta”, a menționat Dragoș Buriu.

CEO Newton Slots și Winner Online a precizat că în cazul în care o companie abordează această direcție, trebuie să se uite departe în viitor și să fie pregătită pentru a investi corect într-un potențial joc al viitorului. 

„Evident, avem nevoie de antreprenori vizionari, care să introducă aceste tehnologii pe piață. Jocul de noroc e un concept foarte divers, care cuprinde pariuri sportive, loterie, slot machines sau dintre cele cu dealer. 

Cea mai mare provocare este ca toate aceste produse să fie integrate într-unul singur și să existe o bază de date unică pentru toate. Astfel încât, de la un punct, să poți desena algoritmi care să lucreze cu aceste informații și să producă un rezultat”, a menționat Dragoș Buriu. 

Acesta a dat ca exemplu industria de retail, unde cantitatea de informații colectată este minimă și se referă mai ales la chestiuni financiare. Prin urmare, e greu să fie introdusă inteligența artificială în contact cu consumatorii. 

„Online, avem multe informații, dar sunt disparate. Și cel mai greu e să le pui în aceeași bază de date.

Chiar și cei mai mari operatori de jocuri de noroc din online au platforme diferite, care au baze de date diferite. 

Deci, una dintre marile provocări este să agreghezi aceste date, pentru a le folosi într-un algoritm de AI sau machine learning. 

E nevoie de strategie: primul pas e colectarea de informații. Se pot folosi unelte externalizate pentru acest lucru”, a declarat CEO Newton Slots și Winner Online, la #2021 SUMMIT DE TEHNOLOGIE, organizat de Newsweek România.

Primul detectiv AI pentru jocurile de noroc

Newton este cel mai mare colector de date de informații din domeniul jocurilor de noroc din România și, de asemenea, în retail, iar acesta este marele avantaj al companiei, spune Dragoș Buriu.

Mai mult, Newton a intrat pe piața online recent prin dezvoltarea unei platforme online. 

„Suntem în pole-position în ceea ce privește implementarea a ceva apropiat de AI sau machine learning. 

Am rescris software-ul nostru principal încă din 2019 și am terminat luna trecută. Putem agrega informații din surse diferite. 

Una ar fi retail, online și tot așa. 

Avem operatori care lucrează în toate domeniile jocurilor de noroc. Avem companii care au case de pariuri pe stradă, dar și în online”, a precizat Dragoș Buriu.

După colectarea datelor, al doilea pas este implementarea de algoritmi de machine learning, care vor face jocul de noroc mult mai eficient sau va fi în beneficiul jucătorului. 

„Trebuie să ne concentrăm pe viitorul industriei. Integrarea AI poate fi o amenințare pentru jucători, care au o reticență în această direcție, mai ales că omul va avea mici șanse să câștige în fața unei mașini. 

În schimb, industria trebuie să fie responsabilă social, prin lege sau prin asocieri la standarde care pot proteja jucătorii. 

O unealtă AI poate detecta dependența de jocuri de noroc sau un comportament nefiresc. 

Cred că e oportunitate de a introduce primul detective AI pentru jocuri de noroc, care este o mașină ce urmărește direct orice jucător care afișează chiar și doar un început de adicție. 

Aceste AI pot detecta și dacă ești obosit și să te oprească. Nimeni din industrie nu vrea un jucător dependent. 

Pentru a ne proteja industria, trebuie să fim responsabili social. Sunt politici pentru joc responsabil, astfel că o persoană poate fi blocată să mai joace, sunt oameni pentru asta, dar e greu de monitorizat”, a declarat Dragoș Buriu, CEO Newton Slots și Winner Online, la #2021 SUMMIT DE TEHNOLOGIE, organizat de Newsweek România.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te