VIDEO Corina Martin: Nu tarifele sunt vinovate de lipsa turiștilor pe Litoral, ci Turcia, Grecia

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 01.08.2022 - 09:54
Corina Martin, secretarul general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR) și preşedintele de onoare al Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa. / Foto: Corina Martin, Facebook

Actorii din turism de pe Litoral nu înțeleg, se pare, nici în al 12-lea ceas de ce mulți români aleg Turcia, Grecia sau Bulgaria pentru vacanța la mare. Patronatele FPIOR susțin că nu tarifele mari sunt problema, ci bugetele de promovare ale Turciei, Greciei și Bulgariei.

SHARE

Corina Martin, secretarul general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR) și preşedintele de onoare al Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa, declară că pentru scăderea numărului de turiști de pe Litoral nu sunt de vină tarifele pentru camere de hotel, de 200-300 lei sau 1.000 lei/noapte, nici prețurile pentru închirierea șezlongurilor.

Citește și: Corina Martin: Fără vouchere, Litoralul s-ar prăbuși. Cine avea bani de Mamaia a mers în Antalya

„Turiştii români călătoresc unde doresc ei şi aşa este normal – nu sunt şi nu pot fi obligaţi să rămână în România, mai ales că nimeni nu a cheltuit un leu pentru a-i atrage să rămână în vacanţă în România.

Deci, nu turiştii sunt “de vină” pentru că au scăzut rezervările în România. Şi nici şezlongul de 20 sau 30 sau 40 de lei de pe litoralul românesc nu e de vină pentru scăderea numărului de turişti din România. Tarifele pentru şezlong chiar acestea sunt şi le găsiţi pe 90% din plajele României. Desigur, puteţi alege un şezlong la 70 – 100 lei, pe o plajă exclusivistă, cu mai multe facilităţi şi sunteţi liberi să alegeţi ce vă place – şi aşa trebuie să fie”, explică Corina Martin.

Citește și: VIDEO Imagini virale: La plajă în Costinești, cu șuncă afumată și coaste de porc atârnate de umbrelă

“De vină sunt bugetele de promovare ale Turciei, Greciei şi Bulgariei – de 30-40-50 milioane de euro, comparativ cu zero euro promovare cheltuiţi de România (minister şi administraţii locale). 

În România, lipseşte încă cultura de industrie a Ospitalităţii şi Educaţia de Destinaţie Receptoare, cu tot cu management, dezvoltare, promovare, dar şi cu educaţia populaţiei în această direcţie, este de părere secretarul general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR) și preşedintele de onoare al Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa.

Citește și: Axinte de la Vacanța Mare, mut în fața unei note de plată din Mamaia: „Te miri de ce fug toți”

“Afacerile din turismul romanesc duc lupte grele pentru a supravieţui în condiţii de taxe şi impozite triple faţă de operatorii bulgari, greci sau turci. O rugăminte, totuşi – nu mai loviţi în afacerile româneşti care vând şi promovează produs românesc. În cazul nostru, în industria Turismului – noi vindem şi promovăm chiar imaginea României“, punctează Corina Martin.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te