VIDEO A fost anunțată ziua în care se deschide Valea Oltului, pentru şoferi. Ce pericole sunt

DE Florin Budescu | Actualizat: 07.08.2024 - 12:44
VIDEO A fost anunțată ziua în care se deschide Valea Oltului, pentru şoferi. Ce pericole sunt - Foto: CNAIR
VIDEO A fost anunțată ziua în care se deschide Valea Oltului, pentru şoferi. Ce pericole sunt - Foto: CNAIR

VIDEO A fost anunțată ziua în care se deschide Valea Oltului, pentru şoferi. Ce pericole sunt. A fost reluat traficul pe sectorul de drum Boița - Lazaret, începând cu ora 20:00.

SHARE

VIDEO A fost anunțată ziua în care se deschide Valea Oltului, pentru şoferi. Ce pericole sunt. A fost reluat traficul pe sectorul de drum Boița - Lazaret, începând cu ora 20:00, conform programului.

Cu 3 zile înainte de termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor, constructorul a depășit stadiul fizic de 95% din obiectivele asumate pentru această fază.

VIDEO A fost anunțată ziua în care se deschide Valea Oltului, pentru şoferi. Ce pericole sunt

Antreprenorul turc a muncit într-un ritm susținut, ceea ce permite redeschiderea circulației pe 9 august, așa cum s-a stabilit de la început.

Deși a astăzi a plouat în zonă, constructorul a continuat execuția lucrărilor de stabilizare a drumurilor tehnologice și de curățare a versantului de anrocamente și de resturi rezultate din defrișări.

Ca urmare a operațiunilor, în care sunt implicate și utilaje grele, se menține în continuare ridicat riscul de cădere pe carosabil a arborilor, rocilor și maselor de pământ, pe timpul zilei.

Citeşte şi: VIDEO DN7 Valea Oltului se dărâmă, între Lazaret și Turnu Spart. O bandă a fost închisă total

Echipele care se ocupă de siguranța circulației sunt la rândul lor mobilizate, pentru a interveni urgent, dacă situația o impune.

Acolo unde există pericolul căderii de pe versant a unor anrocamente, arbori sau rădăcini de copaci, pe partea carosabilă, antreprenorul a montat parapete din beton.

În cazul în care, pe timpul nopții, vor apărea situații de risc, traficul rutier se va închide, iar echipele antreprenorului vor interveni în cel mai scurt timp posibil, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Citeşte şi: În ce stadiu sunt lucrările de pe Valea Oltului? Există riscuri de căderi de pietre și lemn

Aceste măsuri fac parte din obligațiile antreprenorului, care trebuie să acționeze astfel încât să fie evitată producerea unor evenimente periculoase pentru deplasarea pe DN7.

Reamintim că pe DN7 (sectorul Boița - Lazaret) circulația se desfășoară între orele 20.00 - 6.00, pentru toți participanții la traficul rutier, iar în intervalele orare 7.30 - 8.00 și 16.30 - 17.00 doar pentru riverani.

Lucrările sunt reluate în fiecare zi, la ora 6.00, până pe data de 9 august.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te