TOP 5 destinații călduțe de vacanță în Europa, dacă vrei să scapi de coșmarul facturilor la energie

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 15.11.2022 - 20:17
Creta, iarna / Foto: Profimedia
Cazare iarna în Creta / Foto: captură ecran
Cazare iarna în Cipru / Foto: captură ecran
Cazare iarna în Sicilia / Foto: captură ecran
Cazare iarna în Tenerife / Foto: captură ecran
Cazare iarna în Malta / Foto: captură ecran

Singura șansă să scapi de coșmarul facturilor la energie iarna asta este, probabil, să închizi centrala și să te muți temporar într-o destinație caldă. Nu e nevoie să zbori în Africa sau Asia, Newsweek a identificat 5 locații cu temperaturi plăcute în anotimpul rece și în Europa.

SHARE

Europa nu se află, de obicei, printre primele opțiuni pentru cei care caută destinații calde în timpul iernii. Dar, având în vedere scopul „călătoriei”, de a scăpa de coșmarul facturilor la energie în lunile iarnă din România, temperaturile medii de 15-20 de grade Celsius din cel puțin 5 destinații de pe „bătrânul continent” merită luate în calcul. Prețurile pornesc de la 2.500 de lei/lună.

Atenție, Newsweek a estimat costurile închirierii unei case sau apartament pentru cele 3 luni de iarnă plină, decembrie, ianuarie și februarie, cu ajutorul booking.com. Alternative și tarife, probabil, și mai competitive pot fi găsite pe site-urile de închirieri imobiliare din fiecare destinație în parte.

Citește și: Statul dă bani proprietarilor pentru consolidarea blocurilor cu risc seismic. Care sunt criteriile

Primele două locuri în „TOP 5 destinații călduțe în Europa, dacă vrei să scapi de coșmarul facturilor la energie iarna asta” sunt ocupate de cele mai apropiate destinații cu temperaturi medii de 15-20 de grade Celsius: Creta și Cipru. 

Creta, de exemplu, este o destinație perfectă pe tot parcursul anului, cu locații extraordinare, cum ar fi Agios Nikolaos, care sunt, de asemenea, minunate de vizitat în timpul iernii. Clima este blândă, cu temperaturi medii în timpul iernii de circa 16-17 grade Celsius. E adevărat, acum câțiva ani, a nins câteva zile și în Creta, dar nu se întâmplă prea des.

Potrivit booking.com, închirierea unei case sau a unui apartament în Creta din 1 decembrie 2022 până la 1 martie 2023 pornește de la 7.400 de lei, adică de la circa 2.500 de lei/lună (apartament de 40 m2). 

Citește și: Raport FMI: Perspectivele economiei mondiale, din ce în ce mai sumbre. Există 4 cauze principale

În Cipru, iarna, temperatura minimă nu coboară, în general, sub 7-8 grade Celsius, media fiind de 16-18 grade Celsius.

Potrivit booking.com, închirierea unei case sau a unui apartament în Cipru din 1 decembrie 2022 până la 1 martie 2023 pornește de la 9.086 de lei, adică de la circa 3.000 de lei/lună (apartament de 40 m2). 

Pe locul 3 în „TOP 5 destinații călduțe în Europa, dacă vrei să scapi de coșmarul facturilor la energie iarna asta” se află Sicilia. Această destinație încântă cu clădiri istorice fascinante, plaje superbe, cum ar fi Oasi Gelsomineto, și, cel mai important în context, cu vreme frumoasă cu temepraturi medii peste 16 grade Celsius iarna. 

Potrivit booking.com, închirierea unei case sau a unui apartament în Sicilia din 1 decembrie 2022 până la 1 martie 2023 pornește de la 8.800 de lei, adică de la circa 2.900 de lei/lună (apartament de 80 m2). 

Tenerife, cea mai mare dintre Insulele Canare, Spania, e o altă destinație călduță din Europa unde puteți scăpa de coșmarul facturilor la energie iarna. Pe frumoasa plajă Los Cristianos, de exemplu, iarna, temperatura medie este de circa 20-21 de grade Celsius. Dar și prețurile sunt mult mai mari.

Potrivit booking.com, închirierea unei case sau a unui apartament în Sicilia din 1 decembrie 2022 până la 1 martie 2023 pornește de la 18.700 de lei, adică de la circa 6.200 de lei/lună (studio de 30 m2). 

În Malta, iarna, temperatura medie este de 18-20 de grade Celsius, iar cea mai „fruguroasă” lună este februarie.

Potrivit booking.com, închirierea unei case sau a unui apartament în Sicilia din 1 decembrie 2022 până la 1 martie 2023 pornește de la 10.600 de lei, adică de la circa 3.500 de lei/lună (studio de 28 m2). 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te