"La unele durează patru-cinci ore să le procesăm, pentru că este vorba și de dosarul fiecărui individ, dacă a avut din partea noastră anumite facilități și multe altele.
Este vorba de 50.000 de persoane fizice și vreo 360.000 de persoane juridice. Nu poate fi procesat. Lucrăm până la epuizare 14-15 ore, sâmbăta, duminica, dar sistemul informatic nu ne ajută", a spus Marica.
El a adăugat că persoanele fizice nu vor să intre pe internet, așa că vin la ghișee, iar atunci se creează cozi, deoarece trebuie procesat fiecare dosar în parte.
Tăierea datoriilor la Finanțe a dus la un blocaj complet. Amnistia fiscală imposibil de implementat
"Termenul fiind foarte scurt, este greu, foarte greu să ne achităm de această sarcină. Noi nu spunem că nu vrem să o facem, spunem că este foarte greu și cerem Guvernului să mai prelungească termenul ca să putem să ne încadrăm și să putem să aducem cele 71 de miliarde de lei la bugetul statului, așa cum și-a prevăzut ordonanța de urgență", a conchis liderul Sed Lex.
Poştaşii au început în urmă cu o lună să distribuie peste 800.000 de scrisori de informare cu privire la amnistia fiscală.
Notificările au inclus detalii despre cuantumul obligaţiilor restante la 31 august 2024, împărţite în sumele ce trebuie achitate şi sumele care pot face obiectul anulării.
Citeşte şi: Primăria amnistiază cetăţenii datornici, dar nu are bani să finanţeze clubul sportiv local
Prin intermediul Poştei Române, contribuabilii au primit la domiciliu modelul "Notificării privind intenţia de a beneficia de anularea unor obligaţii bugetare" şi modelul "Cererii privind anularea unor obligaţii bugetare". În plus, curierii poştali au preluat de la domiciliul contribuabilului plicul care conţine "Notificarea privind intenţia de a beneficia de anularea unor obligaţii bugetare" și l-au distribuit către fisc.
Citeşte şi: Care sunt pericolele „mortale” pentru România dacă adoptă o nouă amnistie fiscală? Câte am avut deja
Ordonanţa privind amnistia fiscală prevede ştergerea dobânzilor şi a penalităţilor pentru persoanele fizice şi firmele care îşi achită datoria principală până pe 25 noiembrie, dar şi bonificaţii pentru cei care sunt cu taxele la zi.