Primăria amnistiază cetăţenii datornici, dar nu are bani să finanţeze clubul sportiv local

DE Florin Budescu | Actualizat: 27.09.2024 - 11:12
Primăria amnistiază cetăţenii datornici, dar nu are bani să finanţeze clubul sportiv local - Foto: Primăria Focşani
Primăria amnistiază cetăţenii datornici, dar nu are bani să finanţeze clubul sportiv local - Foto: Primăria Focşani

Primăria amnistiază cetăţenii datornici, dar nu are bani să finanţeze clubul sportiv local. Primăria Focșani a anunțat că cetățenii, firmele și organizațiile neguvernamentale (ONG-urile) care au datorii la bugetul local vor putea beneficia de amnistie.

SHARE

Primăria amnistiază cetăţenii datornici, dar nu are bani să finanţeze clubul sportiv local. Primăria Focșani a anunțat că cetățenii, firmele și organizațiile neguvernamentale (ONG-urile) care au datorii la bugetul local vor putea beneficia de amnistie fiscală.

Aceasta dacă își achită restanțele până pe 25 noiembrie 2024. Această măsură a fost aprobată joi, 26 septembrie 2024, în cadrul ședinței Consiliului Local Focșani.

Primăria amnistiază cetăţenii datornici, dar nu are bani să finanţeze clubul sportiv local

Conform hotărârii adoptate de CL Focşani, persoanele fizice, persoanele juridice și ONG-urile care au datorii restante la buget, până la 31 august 2024, vor fi scutite de dobânzi, penalități și alte accesorii fiscale, dacă achită integral obligațiile principale, până la termenul stabilit.

Măsura are la bază OUG 107/2024, care permite consiliilor locale să acorde astfel de facilități. Amnistia e atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice, inclusiv firmele sau entitățile fără personalitate juridică, conform Ziarul de Vrancea.

Cei ce desfășoară activități economice independent sau profesii liberale pot solicita scutirea de penalități. La firmele în insolvență, e necesar acordul creditorilor, pentru a beneficia de facilitate.

Citeşte şi: VIDEO 1.000.000.000 € costă drumul expres care leagă Brăila de Focşani. Prima licitaţie CNIR

Pentru a beneficia de amnistie, persoanele cu datorii trebuie să achite toate obligațiile bugetare restante la 31 august 2024, precum și orice obligații cu termene de plată între 1 septembrie 2024 și data depunerii cererii de anulare a penalităților. Plata trebuie efectuată până cel târziu pe 25 noiembrie.

Primăria Focşani este în mare jenă bugetară. La începutul săptămânii, apărea informaţia că, în cadrul ședinței Consiliului Director al clubului sportiv al oraşului, CSM Focșani 2007, ar fi urmat să se discute retragerea din campionat a echipelor de fotbal și handbal.

Dacă echipa de fotbal este pe locul 20, în Liga 2, echipa de handbal masculin a oraşului e mândia locală, jucând în primul eşalon valoric al ţării.

Citeşte şi: Autostrada A7 a fost încovoiată de interesele locale, la “Cocoaşa de la Focşani”

Pe 24 septembrie, şedința Comitetului Director al CSM Focșani 2007 s-a desfășurat fără participarea primarului Focșanilor, Cristi Valentin Misăilă. Discuțiile s-ar fi finalizat cu concluzia conform căreia măsuri concrete în privința viitoarelor activități ale clubului se vor hotărî ulterior.

Concret, se aşteaptă să fie cunoscute efectele asupra bugetului Municipiului Focșani ale ordonanței Guvernului, de rectificare a bugetului național, document care a fost adoptat luni 23 septembrie.

Cu alte cuvinte, primarul Focşaniului aşteaptă bani de la Cabinetul Ciolacu şi încearcă la nivel local o operaţiune asemănătoare celei la nivel naţional, de amnistiere pentru atragerea de venituri suplimentare la buget.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te