Străinii, voluntari în satele din România. Cinci ore de sapă sau curățenie pentru un bol de urzici

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.02.2023 - 14:50
Cinci ore de muncă pentru mâncare - Foto: Facebook / Andy Hertz
Cinci ore de muncă pentru mâncare - Foto: Facebook / Andy Hertz
Cinci ore de muncă pentru mâncare - Foto: Facebook / Andy Hertz

Voluntariatul a intrat și în România chiar dacă mia timid. Dacă vreți să triți în aer liber și să ajutați la câmp ca voluntar veți fi răsplătit cu un bol de mâncare 100% naturală.

SHARE

Pe unul dintre cele mia populare grupuri de Facebook: „Mutat la țară - viața fără ceas” a apărut, de multă vreme o ofertă de senzație. Voluntariat, în natură, la țară contra hrană.

Citește și: Cercetătorul care a prezis cutremurul din Turcia spune ca o sa urmeze un seism de peste 7 în România

„Știți poate, există website-uri prin care puteți găsi sau merge ca voluntari prin toată lumea. Schimbul înseamnă aproximativ 5 ore de muncă contra cazare și hrană, dar și socializare.
Timpul! dedicat pentru voluntari, hrana, mașina de spălat, uneori drumuri făcute pentru ei cu mașina, etc, fac ca această activitate să nu însemne „voluntariat=gratis”, ci un schimb fair play, dacă omul chiar ajută. Dacă nu ajută, ieși pe minus. Părerea mea.


Totuși, după multe asemenea experiențe consider că activitatea de gazdă este una foarte faină și merită per general. Dacă „voluntarul” dorește să lucreze mai mult de 5 ore pe zi, consider că acesta trebuie răsplătit într-un fel sau altul.
Pentru că vine primăvara azi mâine, dacă n-a venit deja, mă gândesc că am putea scrie fiecare în comentarii mai jos dacă avem nevoie de ajutor și în ce domeniu, în ce perioade, ce fel de cazare oferim, ce gen de hrană (la unii e vegetarian), și care sunt condițiile sau regulile casei (ex nu acceptăm cu droguri), ca să ne cunoaștem și ne ajutăm între noi, cei de pe grup. Voi scrie eu primul ca exemplu, dar și ca anunț. Puteți atașa și poze la comentarii

Volutarii nu vor face muncă grea, adică nu vin la săpat șanțuri și muncă cu calificare, ci la ajutor de plăcere, prin ceea ce pot face ei cu drag.”, a scris administratorul grupului.

Pentru o mai bună exemplificare, autorul arată că există cerere pentru voluntariat din partea străinilor: El a pus o poză cu un băiatul care „a venit tocmai din Londra cu bicicleta. A făcut 2,5 luni până la mine. Apoi a plecat spre sud. În poza cu supa verde din boluri... au gătit niște canadieni urzici bătrâne, foarte bune”. 

Oamenii și-au deschis casele

„Si noi primim voluntari incepind cu martie si pina in octombrie. Locuim in Sinca Noua, jud Brasov si avem o plantatie de fructe de padure bio in Sinca Veche, la 10 km de noi, linga Templul( sau grota) Ursitelor. Ajutor avem nevoie si pe linga casa dar mai ales la terenul care ,,gazduieste,, plantatia, unde avem de taiat muri, legat, fertilizat, pus la punct un sistem de irigat, pus paie in jurul zmeurilor, amenajat o bucatarie de vara, o toaleta uscata si alte activitati in aer liber. Oferim casa si masa, vegetariana sau nu, camera proprie in casa noastra, unde locuim cu cei doi baieti, unul de 4 si unul de 10 ani. Mai avem 2 ciini si 2 pisici.

Preferam ,,vizite,,de minim o saptamina si maxim 2 saptamini si daca ne placem fff mult putem prelungi perioada”, a scris cineva.

„Noi lucram foarte mult cu voluntari!
Normal propunem un proiect si nu se lucreaza mai mult de 6 ore pe zi...sau depinde...de proiect...de exemplu am avut de reparat si zugravit 3 camere intr-o zi. Au fost 6 baieti si au lucrat vreo 8 -9 ore... Important este foarte clar de la inceput ce propuneti ca gazda”, a precizat altcineva.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te