Revin voucherele de vacanță pentru bugetari. 1.450 lei pentru fiecare angajat

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 24.11.2021 - 08:09
Revin voucherele de vacanță pentru bugetari. 1.450 lei pentru fiecare angajat

Voucherele de vacanță, eliminate de guvernul Cîțu la începutul anului vor reveni din 2020, susține programul de guvernare al noului cabinet Nicolae Ciucă, susținut de alianța PSD-PNL-UDMR.

SHARE

Programul de guvernare al noului cabinet Nicolae Ciucă, susținut de PSD, PNL și UDMR, prevede reintroducerea voucherelor de vacanță. 

Citește și: Richard, asasinul lui Emi Pian, și frații Ciprian și Grațian Pian, cât pe ce să scape din arest

„Stimularea circulației turistice interne prin acordarea de tichete de vacanță, începând cu anul 2022, pentru salariații din sectorul bugetar și acoperirea contravalorii tichetelor de vacanță acordate de angajatorii din sectorul privat, în special pentru promovarea turismului rural și balnear.

Citește și: Barbariile cămătarilor Barcsa și Frigur: Îi dă perversa când e singur săracu' pe drum

Valoarea tichetelor de vacanță va fi de 1.450 lei”, menționează programul de guvernare al noului cabinet, la „programul de sprijin a sectorului de turism”.

Eliminarea voucherelor a înfuriat industria de turism

Voucherele de vacanță au fost eliminate la începutul acestui an, de către Guvernul Cîțu. În 2021, s-au putut folosi doar tichetele emise în 2019 și 2020, care nu fuseseră folosite din cauza pandemiei. 

Citește și: Guvernul va tăia voucherele de vacanță, sporurile și reduce subvențiile studenților

Suspendarea voucherelor de vacanță pentru anul 2021 a înfuriat industria de turism. Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a publicat vineri o scrisoare de protest în care arată voucherele de vacanță emise în perioada 2019-2020 au creat peste 45.000 de locuri de muncă.

Citește și: Pardalian, Piedone, Paris, Țane și Nat din clanul Sadoveanu, sub control judiciar pentru șantaj

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a publicat în februarie o scrisoare de protest în care arată voucherele de vacanță emise în perioada 2019-2020 au creat peste 45.000 de locuri de muncă, iar eliminarea lor va afecta pe termen nedifinit turismul românesc.

Citește și: VIDEO Operator din turism: Fără vouchere de vacanță, românii vor pleca în concediu în străinătate

„Am avut nevoie de 6-7 ani să convingem autoritățile de consecințele benefice ale voucherului de vacanță pentru turism și pentru refacerea capacității forței de muncă.

După doar trei ani de utilizare, iată că programul a fost oprit tocmai când aveam nevoie de el mai mult ca oricând. Am demonstrat cu cifre că e vorba de o investiție, nu de o cheltuială, o investiție din partea statului.

Am cerut chiar modificarea legislației fiscale pentru ca aceste vouchere să fie atractive și pentru firmele private”, a declarat atunci Dumitru Luca, președintele ANAT în cadrul Newsweek LIVE.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te