Rețeaua socială de investiții eToro își continuă creșterea puternică

DE Alexandru Pop | Actualizat: 30.08.2021 - 16:26
Rețeaua socială de investiții eToro își continuă creșterea puternică/FOTO: eToro/Yoni Assia

eToro Group Ltd. (“eToro”), platforma de investiții cu active multiple ce permite oamenilor să-și dezvolte cunoștințele și să-și crească veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori de succes, a publicat rezultatele financiare intermediare din al doilea trimestru.

SHARE

Aspecte financiare pentru trimestrul încheiat la 30 iunie 2021, potrivit unui comunicat al companiei:

- 2,6 milioane de noi utilizatori înregistrați, în creștere cu 121% față de trimestrul II 2020;

- Comisioane totale de 362 de milioane de dolari, în creștere cu 125% față de T2 2020;

- Venituri nete din tranzacționare de 291 de milioane de dolari, în creștere cu 136% față de T2 2020;

La 30 iunie 2021, activele administrate erau de 9,4 miliarde de dolari.

Yoni Assia, CEO și co-fondator al eToro, a comentat: "Continuăm să vedem un dinamism puternic, iar cifrele noastre din al doilea trimestru demonstrează o creștere continuă a numărului de noi utilizatori înregistrați și a comisioanelor totale. În concordanță cu aceasta, conturile cu depuneri au crescut cu 158% de la an la an, ajungând la 2 milioane la 30 iunie 2021.

Creșterea investițiilor auto-direcționate și creșterea eToro sunt susținute de tendințele seculare în comportamentul investitorilor. Credem că investitorii caută în principal trei lucruri de la o platformă: (1) acces simplu la activele în care doresc să investească, inclusiv la criptoactive, (2) o interfață mobilă intuitivă și ușor de utilizat și (3) educație financiară, inclusiv posibilitatea de a se baza pe cunoștințele și părerile altor investitori. Oferindu-le pe toate trei într-o singură platformă, suntem încrezători că putem conduce la democratizarea investițiilor și că putem continua să ne creștem cota de piață în expansiune."

Aspecte importante ale afacerii:

- Investiții în cripto: eToro a adăugat 10 noi criptoactive în ultimele luni, inclusiv Dogecoin și Shiba Inu. Compania și-a extins, de asemenea, oferta holistică de criptoactive prin lansarea mizei ETH 2.0.

- Educație financiară: Academia eToro, recent lansată, este un centru de educație care oferă utilizatorilor de toate nivelurile de experiență în investiții resurse gratuite pentru a-și îmbunătăți înțelegerea piețelor financiare. eToro înțelege că oamenii învață în moduri diferite, astfel că Academia eToro oferă o varietate de resurse, inclusiv ghiduri scrise, videoclipuri, webinarii și podcast-uri, precum și cursuri de formare în persoană și online.

- Sponsorizare: sentimentul de comunitate în rândul fanilor sportului este strâns aliniat cu funcțiile sociale ale eToro, iar eToro a continuat să își extindă sponsorizările în domeniul sportului. Este o onoare pentru companie să fie partenerul a peste 25 de echipe de fotbal, inclusiv cluburi din Premier League engleză și Bundesliga germană.

Afacerea eToro pe continentul american a reprezentat 12% din conturile cu depuneri la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului 2021, în creștere de la 6% la sfârșitul celui de-al doilea trimestru al anului 2020. eToro Americas este constituită din piețele din SUA și America Latină. Oferta eToro a fost lansată pe piața din Statele Unite în 2019 și este în prezent limitată la tranzacționare de criptomonede și la tranzactionarea prin copiere. Aceasta a crescut considerabil în ultimul an, iar eToro este încântată să își extindă gama de produse odată cu lansarea acțiunilor în cursul acestui an.

Criptoactivele au condus comisioanele totale în al doilea trimestru din 2021, reflectând interesul puternic al investitorilor individuali pentru piețele cripto. Interesul a fost diversificat între criptomonedele oferite de eToro, cu cele mai mari volume de tranzacționare în BTC, XRP, ETH, ADA și DOGE. eToro a constatat un șablon de-a lungul timpului, respectiv o activitate de tranzacționare crescută într-o anumită clasă de active sau piață care influențează comisionul total al eToro în anumite trimestre sau ani. Dacă ne uităm la perioada dintre T2 2020 și T2 2021, volatilitatea fără precedent a pieței indusă de COVID, petrolul care a înregistrat o valoare negativă pentru prima dată în istorie, criptomonedele care "s-au trezit" din hibernare pentru a atinge cele mai mari valori din toate timpurile, toate acestea au influențat comportamentul investitorilor. Diversitatea ofertei de produse eToro și amprenta sa globală susțin creșterea sustenabilă pe termen lung a comisioanelor totale ale eToro în diferite condiții de piață.

Venitul net de 89 de milioane de dolari a fost negativ, în principal din cauza unui cost de 71 de milioane de dolari reprezentând acțiuni oferite angajaților eToro și 36 de milioane de dolari în costuri de tranzacție legate de combinarea afacerii cu FTCV. EBITDA ajustat a fost de 33 de milioane de dolari pentru al doilea trimestru din 2021.

Shalom Berkovitz, director financiar și director general adjunct, a declarat: "eToro este pe drumul cel bun pentru a atinge previziunile pentru 2021, estimări susținute de un al doilea trimestru* puternic. Rămânem concentrați pe creștere mai degrabă decât pe profitabilitatea pe termen scurt și, prin urmare, am continuat să reinvestim veniturile în canalele noastre de marketing și în extinderea continuă a ofertei noastre de produse și a prezenței globale.

Privind dincolo de cifrele din al doilea trimestru, volumul de utilizatori noi care se alătură eToro și activitatea generală de tranzacționare pe platformă a încetinit până în prezent în al treilea trimestru, în comparație cu maximele istorice din S1 2021. Am fost conservatori atunci când am pregătit prognoza noastră și am anticipat condiții de piață variate, precum și comportamentul investitorilor individuali."

Cea mai recentă prezentare pentru investitorii eToro poate fi vizualizată aici: eToro’s Investor Relations page.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te