Raluca Turcan cere demisia ministrului Finanţelor pentru falsul bugetar pe care l-a girat

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 02.07.2019 - 12:31
Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan/Foto: Epoch Times

Prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, solicită demisia imediată a ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, pe care îl acuză că a girat un fals bugetar, după ce deficitul bugetar a urcat în luna mai la 14,7 miliarde de lei, peste 1,4 % din PIB.

SHARE

„În loc să fie demis pentru incompetenţă, Teodorovici a fost promovat preşedinte executiv al PSD. Orlando Teodorovici este artizanul a două manipulări grosolane şi periculoase pentru economia ţării: a falsificat prognozele economice şi a construit un buget mincinos, care a crăpat înainte de jumătatea anului; a păcălit populaţia că prin renunţarea la ROBOR, ratele bancare vor scădea”, a scris Turcan pe pagina sa de Facebook.

Ea spune că, în realitate, bugetul ruşinii naţionale a devenit factor de risc pentru România.

„Numai în primele 5 luni din acest an: banii lipsă de la buget au ajuns la 14,7 miliarde lei; cheltuielile pentru împrumuturile făcute de Teodorovici au crescut cu 13,7%, până la 6,3 miliarde lei, ceea ce înseamnă că anul acesta vom plăti peste 15 miliarde lei numai pe dobânzi; veniturile fiscale sunt la un minim istoric, de numai 6,1% din PIB; absorbţia fondurilor europene nerambursabile este la fel de slabă ca în anii trecuţi – dacă scădem subvenţiile acordate fermierilor direct de UE, observăm că pe investiţii nu s-au adus bani deloc; investiţiile publice din bugetul naţional sunt la fel de slabe ca anul trecut”, subliniază Raluca Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL solicită „demisia imediată a Ministrului Finanţelor Publice pentru falsul bugetar pe care l-a girat”.

„Solicit Guvernului să nu recurgă la epurări politice în instituţiile publice şi să dea afară oamenii care muncesc pentru că bugetul are probleme şi nu poate asigura plata salariilor pentru toţi angajaţii. Avertizez Guvernul că nici în criza economică din 2009-2011 nu au fost daţi afară oameni, deşi România a trecut printr-o criză bugetară severă, generată tot de cuplul toxic PSD & Tăriceanu!”, încheie Turcan.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -