Pesta porcină, valori record. Daea, în lanul de cereale, dă indicații prețioase

DE Petre Bădică | Actualizat: 13.09.2019 - 12:52
facebook

Peste 1.100 de focare de pestă porcină se înregistrează în țară, o cifră în creștere. În acest timp, ministrul agriculturii - care a dat în repetate rînduri asigurări că situația este sub control - prezintă o realitate idilică a României rurale.

SHARE

Pesta Porcină Africană evoluează în 346 de localităţi din 25 de judeţe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploataţii comerciale şi 6 focare în exploataţii de tip A), în creştere faţă de 4 septembrie, când ANSVSA anunţa 1.108 focare în 316 localităţi.

În total au fost eliminaţi 462.459 de porci afectaţi de boală şi există 2.068 de cazuri la mistreţi, anunță Mediafax care vorbește de o creștere uriașă a focarelor.

Ministrul Petre Daea a dat asigurări, în repetate rânduri, că situația este sub control. A făcut acest lucru și de la tribuna Parlamentului când a oferit soluții și a prezentat bilanțuri. 

Cine stă la poză și în photoshop?

Ce face ministrul Petre Daea în tot acest timp se poate vedea de pe pagina sa de Facebook unde situația din agricultură și zootehnie este perfectă. Pagina de Facebook a lui Daea se deschide cu imaginea ministrului, atent prelucrată și artistică, în timp ce inspectează cu propriile mâini boabele de grâu.

Exact ca Ceaușecu, pe care, de altfel, Daea îl preamărea pe când învăța în anii 80 la Acadamia de cadre și propagandă - Ștefan Gheorghiu.  

Citește și: Dosarul de propagandist-comunist a lui Petre Daea 

Joacă bine și în filme

În prima postare îl vedem pe Daea „La recoltat de porumb cu fermierul Răileanu Petre, 36 ani, în satul Radu Vodă - comuna Lupșanu, județul Călărași”. El ascultă și îi dă tânărului fermier indicații prețioase, în timp ce utilajele agricole duduie lângă ei. Cu trei zile mai deverme, Daea a fost „alături de locuitorii din județul Alba, la festivalul de muzică popular pentru lansarea tinerelor talente, Strugurele de Aur".

De unde a postat și un clip video.

Și puțin populism: pe 2 septembrie un alt clip video după ce: „Începând de astăzi, la ședințele operative de lucru, va participa si câte un reprezentant al fermierilor pentru a expune problemele cu care se confruntă în activitatea pe care o desfășoară. Azi a participat Cristian Beznea, în vârstă de 36 de ani, un fermier care a lucrat timp de 10 ani în Spania și a ales să se întoarcă pentru a se ocupa de legumicultură în România”.    

Și din nou indicații prețioase pe șantier unde lucrările sunt în grafic: „în județul Călărași, la obiectivul de investiții “Amenajarea Gălățui-Călarași”. Indicații prețioase și în Piața Cibin din Sibiu. Apoi, un nou clip video „de vorbă cu producătorii agricoli în piață la Târgu - Mureș. Unde, toate sortimentele de legume la prețuri accesibile.”  

Sunt atât de accesibile încât unele produse precum cartoful s-au scumpit și cu 30%. În familia Daea lucrurile stau mai bine, ai având venituri de 7.200 de euro pe lună, după cum a scris Newswwek.

După atâtea realizări prinse în imagini ne întrebăm: Daea se pregătește și el să candideze la ceva?   

Citește și: Familia Daea, venituri de 7.200 euro  

Precizare: Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (A.N.S.V.S.A.) funcţionează ca autoritate de reglementare în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranţa alimentelor, organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului și în coordonarea prim-ministrului.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, și-a asumat această problemă având numeroase luări de pozție pe această temă. Spre exemplu, Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a susţinut, marţi, la dezbaterea moţiunii simple împotriva sa, în plenul Camerei Deputaţilor, că se exagerează cu prezentarea situaţiei pestei porcine în România, pentru a se da impresia că situaţia este scăpată de sub control, potrivit Digi 24.

Un propagandist al agriculturii comuniste

Petre Daea a devenit specialist în agricultura socialistă, ideolog și propagandist al regimului comunist, după ce a studiat patru ani la Academia Ștefan Gheorghiu, școala de partid și de cadre a PCR, după cum a scris, în exclusivitate, Newsweek România. Pentru a fi admis la „Ștefan Gheorghiu“, Petre Daea a arătat că are o origine sănătoasă, a dovedit devotament față de Partidul Comunist, a fost propus de organizațiile muncitorești ale PCR și, în final, a primit binecuvântarea lui Nicolae Ceaușescu. 

În perioada 1976 – 1979, Petre Daea a urmat „cursurile universității politice și de partid“ (Ștefan Gheorghiu - n.red.), după cum singur menționează într-un document obținut de Newsweek România. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te