Numărul clienților ar putea fi limitat. Supermarketurile, obligate la măsuri anti-COVID mai aspre

DE Alex Darvari | Actualizat: 28.11.2020 - 23:01
playtech.ro

Autorităţile din Argeş i-au convocat pe reprezentanţii lanţurilor de magazine, le-au cerut să ia măsuri împotriva COVID.

SHARE

 Printre măsurile convenite se numără renunţarea la coşurile de mână şi limitarea cărucioarelor pentru cumpărături mari, astfel încât să se respecte distanţa, iar accesul persoanelor în magazin să se facă în funcţie de suprafaţa acestuia. „O măsură pe care o avem în vedere şi, pe care o vom implementa imediat dacă consta că nu se respectă aceste măsuri, este limitarea efectivă a numărului de clienţi care va avea loc în interiorul supermarketului, iar aceasta va fi o decizie pe care o vom lua prin intermediul CJSU”, anunţă prefectul.

 
Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare a declarat că a convocat la Prefectură reprezentanţii marilor magazine pentru lua de comun acord măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, în contextul în care vin sărbătorile de iarnă şi se aşteaptă ca magazinele să fie aglomerate.
„În urma discuţiilor cu dumnealor am agreat asupra unor măsuri foarte simple, dar foarte eficiente din punctul de vedere al prevenirii răspândirii acestui virus. De exemplu, am convenit să se renunţe la coşurile de mână, să se limiteze numărul coşurilor mari în funcţie de suprafaţa pe care au, astfel încât să se poată permite un număr corespunzător de clienţi astfel încât să nu se depăşească opt metri pătraţi alocaţi pentru fiecare client, tocmai pentru a preveni aceste aglomerări. De asemenea, s-a discutat despre creşterea numărului de dispensere cu dezinfectant”, a afirmat, sâmbătă, prefectul de Argeş, Emanuel Soare, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.
 
Acesta a precizat că stabilit ca supermarketurile să difuzeze mai des mesaje prin care să solicite păstrarea distanţei fizice. 
„O măsură pe care o avem în vedere şi, pe care o vom implementa imediat dacă consta că nu se respectă aceste măsuri, este limitarea efectivă a numărului de clienţi care va avea loc în interiorul supermarketului,  iar aceasta va fi o decizie pe care o vom lua prin intermediul CJSU” a precizat prefectul (news.ro).

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.