Ministrul Economiei: „Activitatea turistică din România s-ar putea redeschide pe 15 iunie”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.05.2020 - 11:55
Virgil Popescu Foto: Gov.ro

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat la Digi24 că deschiderea sezonului estival depinde de rezultatele evaluărilor după relaxarea restricțiilor, în perioada următoare. "Dacă toate lucrurile merg normal", turismul în România s-ar putea redeschide pe 15 iunie.

SHARE

„Putem vorbi de sezon estival în momentul în care vom finaliza această evaluare de două săptămâni. Noi am relaxat măsurile. Avem o evaluare care se va finaliza la 1 iunie. Prima evaluare va fi la sfârșitul acestei săptămâni în care vom vedea ce s-a întâmplat după acel weekend în care toată lumea a ieșit din casă. Sper să nu se fi întâmplat nimic spectaculos din punct de vedere al creșterii îmbolnăvirilor”, a spus Popescu, la Digi 24.

Potrivit ministrului, „dacă toate lucrurile merg normal, vorbim de o primă relaxare cu deschidere de terase la începutul lui iunie, apoi o nouă evaluare, și cred că 15 iunie poate fi o dată”. „În cazul în care toate lucrurile sunt în regulă, atunci putem vorbi și de munte și de mare și de turism în România.(...)

Suntem în contact permanent cu Ministerele Turismului din alte state. Nu inventăm noi roata, ne uităm la celelalte state care sunt cu două săptămâni jumate înainte noastră din punct de vedere al pandemiei și care în momentul de față pregătesc deja să dea drumul, cum este și Grecia, de altfel. Și evident că ne vom inspira și din măsurile celorlalte state. (...) Indiferent cât am vrea să mergem în vacanță, dacă nu ne simțim în siguranță nu vom merge niciodată în vacanță.

Nu vă așteptați ca măsurile să fie în așa fel încât să nu poată fi puse în aplicare. Vorbim de măsuri normale de distanțare socială, e clar că pe terasă nu pot purta măști, asta este evident. Sunt convins că măsurile luate în cazul în care acest lucru va fi posibil vor fi ușor de pus în practică. (...) Nu vreau să punem în pericol sănătatea oamenilor și a turiștilor doar de dragul de a avea un câștig imediat. Câștigul în sănătate este de neprețuit”, a precizat ministrul Economiei.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -