Investiție de peste 1,5 milioane de lei de la bugetul de stat pentru o comună din Alba

DE Bianca Iosef | Actualizat: 26.08.2022 - 15:24
Investiție de stat- Foto: PEXELS PHOTOS/ Karolina Grabowska

O comună din Alba este beneficiara primului contract de finanţare din România semnat, vineri, prin Programul Naţional "Anghel Saligny", şi vizează alimentarea cu apă potabilă a satului Deal, printr-o investiţie de la bugetul de stat de peste 1,5 milioane de lei.

SHARE

Investiție de peste 1,5 milioane de lei de la bugetul de stat pentru o comună din Alba. "Astăzi, în urmă cu puţin timp, a avut loc semnarea primului contract de finanţare din România prin programul 'Anghel Saligny', între Guvernul României şi Primăria Comunei Câlnic, privind dezvoltarea reţelei de apă în satul Deal", a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

Contractul a fost semnat din partea administraţiei locale de către viceprimarul comunei Câlnic, Ioan Cunţan, şi beneficiază de o alocare de la bugetul de stat de 1,51 milioane de lei.

Citește și: Pământul s-a surpat în Oradea și a făcut două victime, unde dintre persoane este inconștientă

Preşedintele CJ Alba a transmis felicitări tuturor primarilor din judeţ care au obţinut finanţări prin acest program, inclusiv edilului comunei Câlnic, Lucian-Tiberiu Bodea, pentru "implicarea în dezvoltarea şi modernizarea comunităţilor pe care le gospodăresc".

Citește și: Bulgarii ne-au mai depășit la un capitol. Cât câștigă funcționarii publici centrali din țările UE

Judeţul Alba a atras peste 1.173.000.000 lei prin acest program, bani care vor fi investiţi în modernizarea căilor de comunicaţii, dezvoltarea reţelelor de apă şi canal şi extinderea reţelelor de gaze.

Vineri, la sediul Guvernului, au fost semnate primele contracte de finanţare de care vor beneficia comunităţile locale prin acest program. Cele nouă contracte vizează reabilitarea reţelelor de apă şi canal, modernizarea de străzi şi drumuri din localităţi mai mici din judeţele Alba, Argeş, Harghita, Dâmboviţa, dar şi din municipii precum Cluj-Napoca şi Craiova. De asemenea, se vor moderniza porţiuni de drum judeţean în Dâmboviţa şi Sălaj, scrie Agerpres. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.