Inaugurarea podului de 500 milioane € la Brăila, amânată. S-au descoperit probleme greu de remediat

DE Alex Darvari | Actualizat: 03.07.2023 - 17:43
Inagurarea podului de 500 milioane € la Brăila, amânată - Foto: Captura Youtube

Inaugurarea podului de 500 milioane € la Brăila a fost amânată după ce s-ar fi descoperit probleme care necesită o rezolvare urgentă. Inaugurarea a fost amânată de mai multe ori.

SHARE

Inaugurarea podului de 500 milioane € la Brăila a fost amânată după ce s-ar fi descoperit probleme care necesită o rezolvare urgentă. Inaugurarea a fost amânată de mai multe ori până acum.

Citește și: VIDEO Cum arată „Golden Gate”-ul din Brăila ce va fi inaugurat pe 27 iunie. Întârziat 6 luni

La testele statice și dinamice la care a fost supus Podul de la Brăila, de peste Dunăre, care au avut loc începând cu 12 iunie 2023, mai multe toroane, cabluri împletite din mai multe fire care susțin greutatea podului, s-au rupt.

Inaugurarea podului de 500 milioane € la Brăila, amânată

Speriați și agitați, șefii de la MTI și CNAIR au decis să amâne inaugurarea oficială a podului, de pe 26 iunie, pe 06 iulie 2023.
Cei doi specialiști, care au întocmit documentul din data 15 iunie 2023, au constatat că firmele constructoare au reparat "pe șest" toroanele podului.

Citește și: Austostradă prin mijlocul unei ferme bio. Tronsonul Focşani- Bacău desfiinţează o proprietate

"Se pot estima între 4 și 10 remedieri de îmbinări de fire în fiecare din cele patru camere superioare ale celor două Blocuri de Ancorare.", potrivit unui document postat de publicația tirmagazin.ro

Se forțează deschiderea în iulie

Potrivit unor surse, Podul peste Dunăre de la Brăila, cel mai important proiect de infrastructură din România ar fi trebui să fie deschis circulației în prima săptămână a lunii iulie, cu un an și jumătate întârziere față de termenul inițial din contract.

Ultima dată anunțată pentru inaugurare a fost 26 iunie, dar și aceasta a fost depășită. 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi directorul CNAIR, Cristian Pistol, au anunţat pe 12 iunie că au început testele de rezistenţă la suprastructura podului suspendat peste Dunăre, de la Brăila, care are o lungime de 1.974 de metri.

„Au început testele statice la suprastructura Podului suspendat peste Dunăre, de la Brăila, al treilea pod suspendat ca dimensiune din Europa.

60 de camioane încărcate, cântărind câte 40 de tone fiecare, au urcat pe pod dinspre malul Jijila și au staționat pe tot sensul către malul Brăila.

Este una din etapele importante înaintea deschiderii Podului de la Brăila.

Podul suspendat are o lungime de 1974,30 m. 

Drumul de legătură cu DN22 (Smârdan - Măcin) are o lungime de 4,328 km”, a explicat Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău, tot pe Facebook.

Data înaintată pentru inaugurarea  „Golden Gate”-ul din Brăila a fost 27 iunie. Dar această tăiere de panglică va fi doar parțială, pe conexiunea scurtă, spre Smârdan/Măcin pe malul tulcean, respectiv până la Calea Galați/DJ221B pe malul brăilean. Din păcate, nici data de 27 iunie nu a fost respectată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te