Hotelierii de pe Litoral se plâng că nu au clienți: Românii „rup granițele”, „evadează din România”

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 10.07.2022 - 08:15
Hotelierii de pe Litoral se plâng că nu au clienți: Românii „rup granițele”, „evadează din România”. / Foto: digi24.ro
Hotelierii de pe Litoral se plâng că nu au clienți: Românii „rup granițele”, „evadează din România”. / Foto: digi24.ro

Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR) afirmă că doar aproximativ 60.000 de turişti sunt pe Litoral în acest weekend, cu mult sub așteptările operatorilor din HoReCa, și că în toate destinaţiile româneşti se resimte "marea evadare din România".

SHARE

"În jur de 60.000 turişti pe Litoral în acest weekend. Nu este puţin, dar nici nu este cât şi-ar dori operatorii din HoReCa de pe Litoral. Deşi se înregistrează o cerere masivă de vacanţe şi călătorii în agenţiile de turism - în destinaţiile româneşti se resimte "marea evadare din România", dorinţa extremă a românilor de a trece liber orice graniţe, fără certificat verde, fără vaccin şi test Covid, fără nici un fel de restricţii.

Citește și: 31 lei porția de panași, 27 lei cașcaval pane, 14 lei un „Ursus” pe Litoral. O vedetă s-a revoltat

Dacă în cei doi ani de pandemie, românii s-au întors către vacanţe în România, constrânşi de graniţe închise şi restricţii apăsătoare, în acest an, situaţia se răstoarnă şi ne confruntăm cu dorinţa masivă de a "rupe graniţele", a românilor care vor acum să călătorească liber, în lumea largă, mai ales că sunt în creştere previziunile privind o nouă toamnă şi iarnă cu restricţii", a precizat Corina Martin, secretar general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR).

În acest context, reprezentanta FPIOR subliniază că nu era momentul ca industria HoReCa să fie sufocată şi să se pună presiune pe operatorii, antreprenorii şi angajaţii acestui sector, care abia îşi revenea. De asemenea, ea solicită măsuri urgente din partea Guvernului şi a autorităţilor locale care să prevadă facilităţi pentru afacerile din domeniu.

Citește și: Vacanța la mare 2022 în România - ce variante ai pentru cazare. Prețurile sunt și cu 20% mai mari

În Mamaia, doar parcarea mașinii costă 96 de lei pe zi

"În condiţiile în care România, prin ministerul public şi Guvern şi prin deciziile nechibzuite adoptate de multe administraţii locale "anti-turism" - nu a adoptat nici o măsură de promovare de vacanţă în România, nici către conaţionali, măcar şi, evident, nici către potenţiale comunităţi de turişti străini, Industria Ospitalităţii din România rămâne "săracă fată bogată", "Cenuşăreasa" economiei acestei ţări. Întorcându-ne la Litoral, aşteptăm seriile de Litoral plin, în săptămânile ce urmează, şi acest lucru se va întâmpla, desigur.

Citește și: VIDEO Parfum occidental, într-o oază de comunism: Cum arătau stațiunile de pe Litoral în anii 1970

Dar, din câteva săptămâni de operare într-un sezon de afacere de Litoral - fără nici un fel de promovare, fără evenimente, fără susţinere fiscală, fără nici o formă - firavă, măcar, de strategie şi de campanie de atragere de turişti, ba chiar cu măsuri anti-turism (gen taxa de parcare de 96 Ron/zi în Mamaia), nu vom reuşi să ne păstrăm turiştii şi nici personalul şi nici destinaţia!

Cerem măsuri urgenţe din partea Guvernului, dar şi din partea administraţiilor locale - hotărâri de Guvern şi Hotărâri de Consiliu Local orientate spre facilităţi pentru afacerile din HoReCa şi pentru eliminare de taxe pentru turişti, că să dăm un semnal clar că ne dorim turişti în România", a arătat Corina Martin. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te