FOTO & VIDEO Pod pe Centura București, construit cu 80 de metri pe an. 25% din lucrare, finalizată

DE Petre Bădică | Actualizat: 21.10.2020 - 11:50
Pasaj Mogoșoaia, centura București / Construim România

În unul dintre punctele cele mai aglomerate de pe Centura București se lucrează într-un ritm susținut iar posibilitatea ca în zona Mogoșoaia să fie finalizat un pasaj în doi ani este destul de bună.

SHARE

Potrivit documentelor oficiale, în acest moment la Pasajul peste Șoseaua de Centură a Capitalei, din dreptul localității Mogoșoaia, lucrează compania Strabag pentru suma de 32 milioane de lei fără TVA. Lucrările au ajuns la un stadiu de 25%, plățile fiind în întârziere ridicându-se la nivelul de numai 8,7%.

Probabil, constructorul a lucrat pe bani lui, urmând să îi fie decontate restul sumei de bani. Compania de Autostrăzi estimează că lucrările se vor finaliza în 2022 fără a se preciza luna.

România este singura capitală dintr-un stat al UE care nu are o șosea de centură măcar cu două benzi pe sens. A fost modernizată mai puțin de o treime (în partea de nord).

Promisiuni au fost cât cuprinde. În 2012, guvernul Ponta trece în „Programul de guvernare” că va realiza „Finalizarea centurii Bucureşti la profil de autostradă (nord şi sud)”. Nu a realizat nimic.

Apoi, Dragnea a promis să modernizeze Centura București și a reușit să o facă pe doar 7 kilometri. Lucrarea este departe de standardele europene (lipsa indicatoarelor, un pod lipsă, sens giratoriu din plastic).

Neînțelegerile dintre guvern, primăria București și companiile de utilități au pus bețe în roate proiectului Podului Mogoșoaia.

Contractul pentru „Proiectatea și execuția la Pasajul Mogoșoaia” a fost semnat în 23 octombrie 2018. Abia după 20 de luni, pe data de 2 aprilie 2020 a fost emis ordinul de începere al lucrărilor.

Podul se întinde pe 800 de metri și a fost deviat pentru a se contrui noile bretele. Pilonii principali de susținere au fost ridicați. Acum, se lucrează la forarea pilonilor de la baza pasajului, așa cum reiese dintr-o filmare însoțită de fotografii realizată de Construim România.

Când se va finaliza Podul de pe Centura București de la Mogoșoaia, se vor împlini 10 ani de când a fost promis prima oară. Un deceniu pentru construcția a 800 de metri.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.