După prăbușirea unor fonduri de miliarde de dolari, din SUA, Allianz mizează pe obligațiuni sigure

DE Alexandru Pop | Actualizat: 14.02.2023 - 11:26
După prăbușirea unor fonduri de miliarde de dolari, din SUA, Allianz mizează pe obligațiuni sigure - Foto: Wikimedia/WrS.tm.pl

Pentru ani de zile, Allianz, unul dintre cei mai mari investitori ai lumii, a acumulat miliarde în proprietăți, parcuri eoliene și chiar în sistemul de canalizare al Londrei, dar acum evită astfel de investiții alternative, optând pentru simple obligaţiuni.

SHARE

Noua abordare a companiei germane vine pe fondul unei schimbări majore în mediul investițional, cu băncile centrale majorând ratele dobânzilor, pentru a limita inflația, determinând randamente mai mari la activele principale, spun experţi citaţi de Reuters, sub rezerva anonimatului.

Aceștia au subliniat că realocarea va fi treptată și nu va avea ca rezultat vânzări formidabile, banii noi fiind în mare parte destinati veniturilor fixe, mai degrabă decât investițiilor alternative, conform Reuters.

Allianz a refuzat să comenteze.

Mișcarea celei mai mari companii financiare din Germania, în funcție de active și valoarea de piață, oferă dovezi ale unei schimbări semnificative către piața de mai multe trilioane de dolari pentru obligațiuni de calitate investițională, care mențin guvernele pe linia de plutire și departe de alternativele care au generat profituri, într-o eră a dobânzi foarte scăzute și chiar negative.

Citeşte şi: Ministerul Finanțelor a împrumutat peste 1,39 miliarde de lei de la bănci prin obligaţiuni de stat

Pentru Allianz, repoziționarea coincide de asemenea cu eforturile de a-și restabili reputația, după ce a plătit aproximativ 6 miliarde de dolari în amenzi și acorduri, anunțate anul trecut, pentru fraudă în Statele Unite.

Acest lucru a dus la faptul că o parte din afacerea sa de administrare a activelor din SUA a acceptat o pledoarie de vinovăție, pentru comportament impropriu, ceea ce propriii avocați au spus că este echivalentul unei pedepse cu moartea.

Una dintre persoane a remarcat că rata de solvabilitate a lui Allianz - o măsură a puterii financiare - a avut de suferit în urma crizei fondurilor și că noua abordare investițională ar putea ajuta la restabilirea acestuia.

Citeşte şi: Firma care deține rețeaua de socializare Facebook se pregătește să emită primele sale obligațiuni

Giulio Terzariol, directorul financiar al Allianz, a făcut lumină asupra regândirii strategiei companiei, în noiembrie, când le-a spus analiștilor la o conferință telefonică: „Propunerea venitului fix este mult mai convingătoare în comparație ca acum câțiva ani, este un joc diferit”.

Rezultatele Allianz, care urmează vineri, vor oferi o actualizare anuală a mixului de investiții al companiei.

Un asigurător global, Allianz este unul dintre cei mai mari administratori de bani din lume, cu 2,6 trilioane de euro (2,79 trilioane de dolari) în active gestionate prin Pimco și Allianz Global Investors, a căror unitate din SUA a gestionat fondurile, în recentul său scandal.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te