Cum poţi primi 1.000 €, când cultivi roşii, ardei graşi, ori castraveți. Există un secret

DE Florin Budescu | Actualizat: 10.09.2024 - 10:59
Cum poţi primi 1.000 €, când cultivi roşii, ardei graşi, ori castraveți. Există un secret - Foto: Pexels/Jessica Lewis
Cum poţi primi 1.000 €, când cultivi roşii, ardei graşi, ori castraveți. Există un secret - Foto: Pexels/Jessica Lewis
Cum poţi primi 1.000 €, când cultivi roşii, ardei graşi, ori castraveți. Există un secret - Foto: Profimedia Images
Cum poţi primi 1.000 €, când cultivi roşii, ardei graşi, ori castraveți. Există un secret - Foto: Profimedia Images

Cum poţi primi 1.000 €, când cultivi roşii, ardei graşi, ori castraveți. Există un secret. Fermierii vor putea beneficia de un ajutor de minimis pentru susţinerea producţiei de legume cultivate în spaţii protejate.

SHARE

Cum poţi primi 1.000 €, când cultivi roşii, ardei graşi, ori castraveți. Există un secret. Există un secret. Fermierii vor putea beneficia de un ajutor de minimis pentru susţinerea producţiei de legume cultivate în spaţii protejate, pentru perioada anilor 2024 - 2025.

Aşa stipulează un proiect de hotărâre pus recent în dezbatere publică, la Ministerul Agriculturii.

Cum poţi primi 1.000 € când cultivi tomate, ardei gras, ori castraveți. Există un secret

Ajutorul va avea valoarea de 1.000 euro/ 1.000 m2 și se va acorda pentru cultivarea, printre altele, de tomate, ardei gras ori castraveți.

Proiectul de HG aflat în dezbatere se stabilește o schemă de ajutor de minimis, referitoare la acordarea unui ajutor de susţinere a producţiei de legume, cultivate în spaţii protejate, pentru perioada anilor 2024 - 2025.

Concret, schema de ajutor se aplică pe tot teritoriul României, pentru susținerea producției de legume cultivate în spații protejate (sere/ solarii), respectiv tomate, ardei gras şi/ sau lung şi/ sau gogoşar, castraveți, fasole păstăi, salată, spanac ori ceapă verde.

Citeşte şi: 

Conform proiectului, “schema de ajutor de minimis se acordă întreprinderilor/ întreprinderilor unice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole, pentru susţinerea producţiei de legume cultivate în spaţii protejate”.

Ajutorul financiar este de cel mult 1.000 euro/ 1.000 m2/ beneficiar și se acordă în lei, la cursul de schimb stabilit de către Banca Centrală Europeană la data de 29 septembrie 2023.

Pentru a putea solicita ajutorul financiar de la stat, fermierii trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Mai exact, pentru a putea solicita ajutorul de minimis, producătorii agricoli trebuie să utilizeze o suprafaţă cumulată de spaţii protejate de minimum 1.000 mp.

Citeşte şi: 

Aceasta trebuie să fie cultivată exclusiv cu una dintre culturile de tomate, ardei gras şi/ sau lung şi/ sau gogoşar, castraveţi, fasole păstăi, salată, spanac, ceapă verde;

Foto: Profimedia Images

Cultivatorul trebuie să marcheze suprafaţa cultivată, la loc vizibil, cu o placă-indicator, pe care să se găsească inscripţia "Program susţinere legume, perioada 2024-2025, beneficiar numărul ....., Direcţia pentru Agricultură a Judeţului ...../Municipiului Bucureşti", cu dimensiunea minimă recomandată de 50 cm/70 cm.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te