Cu ce preț uriaș se vinde salamul de Sibiu în SUA. În România îți iei 4 kilograme

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 07.02.2024 - 11:00
Preparatul românesc, apreciat chiar și în SUA Foto: Freepik. com - rol ilustrativ

Salamul de Sibiu este cunoscut în toată lumea. Americanii îl pot cumpăra de pe Amazon cu 42 de dolari kilogramul. Anual, 3.000 de tone din acest produs sunt consumate de românii din țară și străinătate.

SHARE

Salamul de Sibiu are o tradiţie de peste 130 de ani și rămâne unul dintre alimentele preferate de români şi de europeni.  Anual, 3.000 de tone din acest produs sunt consumate de românii din țară și străinătate. 

Produsul are mari şanse să ajungă în acest an şi pe piaţa din SUA. Americanii îl pot cumpăra de pe Amazon cu 42 $/kg.

Cu ce preț uriaș se vinde salamul de Sibiu în SUA. În România îți iei 4 kilograme

Salamul de Sibiu este primul produs românesc din carne care a obţinut Indicaţie Geografică Protejată (IGP) din partea Uniunii Europene.

Citește și: Brandurile care ne-au făcut cunoscuți în lume

Anul acesta sunt discuții extrem de avansate de a intra pentru prima dată cu acest produs în SUA, o ţară care nu recunoaşte aceste standarde de calitate europene, scrie bizbrasov.ro.

Însă până ajunge oficial, se oate cumpăra de pe Amazon cu 42$/ kg. În România, Salamul de Sibiu costă între 10 - 22 $/ kg în funcție de cine îl ambalează.

Cererea este atât de mare încât stocul a fost epuizat. 

Cei care au cumpărat acest produs au lăsat și recenzii. unul dintre clienți spune că nu este mare diferență între aceste salamuri și ce se poate cumpăra din SUA. 

Însă 67% dintre cumpărătorii care au lăsat reviews, le-au acordat 5 stele acestor produse, 17%, trei stele și 16% doar 2 stele. 

Citește și: Pe ce loc e bucătăria românească în lume. Care sunt cele mai iubite mâncăruri de către străini

Salamul de Sibiu este unul dintre brandurile care ne-au făcut cunoscuți în lume. 

Unul dintre cele mai greu de găsit produse în perioada comunistă, dar și printre cele mai scumpe, Salamul de Sibiu a fost atestat acum mai bine de un secol, în 1895, fiind produs de către sași, într-o mică fabrică din Mediaș.

Denumirea lui a fost „salam de iarnă“, pentru că era produs doar în sezonul rece, din octombrie și până în aprilie, însă numele a fost adaptat, în timp, pentru a marca zona de proveniență.

În privința preparării Salamului de Sibiu, specialiștii spun că sunt câteva caracteristici: carnea nu se fierbe, trebuie să provină de la porci cu vârsta de cel puțin un an și jumătate, iar salamul nu se afumă la cald.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te