Compania Municipală Turistică București: 4 milioane/an pierdere, site nefuncțional și 865 urmăritori

DE Petre Bădică | Actualizat: 26.02.2021 - 23:56
Compania Municipală Turistică București nu a reușit să promoveze frumusețile orașului / FB
Compania Municipală Turistică București nu a reușit să promoveze frumusețile orașului / FB

Compania Municipală Turistică București este un eșec și va fi desființată: a costat milioane de la buget și nu a atras vizitatori pentru Capitală. Pagina de Facebook, vitală în era digitală, este urmărită de un număr infim de persoane: 865.

SHARE

Prima companie municipală care va fi desfiinţată este Compania Turistică Bucureşti, a anunţat preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru.

Citește și

EXCLUSIV Poliția americană spune că nu e nicio recompensă pentru ucigașul lui Aly Sadoveanu

Compania Municipală Turistică București, virtual închisă

Ultimele date pentru CMTB sunt pe anul 2019. Compania a avut o pierdere de 3,9 milioane de lei și 38 de angajați. Compania are ca obiect de activitate „alte servicii de rezervare și asistență turistică”.

Compania are și o pagină de Facebook, vitală în era digitală. Deși are, deja, 3 ani de activitate, pagina de FB este urmărită de un număr infim de persoane: 865. Site-ul de internet indicat pe respectiva pagină de Facebook este ctmb.ro.

Citește și

Interlopul Vali Nebunu, către Romi Neguș: Mă bozgore, ești smardoi închipuit. La București, mori

Pagina nu este funcțională de mai multe zile.

Ceva activitate mai există pe FB unde, din ultima postare de acum două ore, aflăm că „Muzeul Național al Țăranului Român va sărbători, și de această dată, Mărțișorul, un eveniment care a devenit, în ultimii 15 ani, o referință pentru publicul larg în peisajul târgurilor bucureștene”. Postarea a fost apreciată de 3 oameni.

Aseară am aflat că „ Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită să vizitați Expoziția de Artă Contemporană deschisă la Parterul Palatului Brâncovenesc și în galeria Foișor. Expoziția, deschisă până la data de 15 martie 2021, include o selecție din colecția permanentă a C.C.P.B.P.B., îngrijită și curatoriată de istoricul de artă Doina Mândru.”

Postarea a fost apreciată de 6 persoane.

Citește și

Mama Cordunenilor, către fiul său Beleaua: N-o mai bate pe Alexandra, bate-ți dușmanii de lângă tine

Ce urmează la Companiile municipale

„Continuăm cu celelalte companii până la 20 de companii care vor fi desfiinţate. Patru dintre ele înfiinţate legal vor fi eficientizate pe baza legislaţiei privind guvernarea corporativă. Consiliul de Administraţie şi managerii în cursul acestui an vor fi angajaţi prin concurs. Cele patru companii care vor rămâne - STB, Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii şi Termoenergetica - vor avea în curând o nouă conducere cu un mandat clar de a organiza procesul de selecţie competitivă a managerilor care vor eficientiza aceste companii. Restul companiilor vor fi desfiinţate. Este convingerea PNL că în piaţa liberă din Bucureşti există suficienţi furnizori de servicii care pot pune pe masă oferte clare la preţuri competitive pentru ca cetăţenii Bucureştiului să fie deserviţi cu servicii de calitate", a spus Violeta Alexandru.

"Situație complicată" la unele companii

Violeta Alexandru a arătat că unele dintre companiile municipale "au o situaţie complicată".

"Adică sunt restante în plata salariilor, sunt în situaţii de a nu fi terminat contractele în derulare şi este un abuz ca noi să le lichidăm fără ca aceste proceduri să se ducă la îndeplinire", a adăugat aceasta.

La rândul său, Andrei Badiu, consilier general în Primăria Capitalei, a susţinut că situaţia financiară a companiei Turistica arată "dezastruos", iar această companie "nu a emis nicio factură pe parcursul anului 2020".

"Începem cu Compania Municipală Turistica. În cadrul acestei companii situaţia financiară arată dezastruos. Însemnând că activul net al acestei companii a ajuns nu doar la mai puţin de jumătate din capitalul social, dar aproape a ajuns la nivelul capitalului social. (...) Efectiv aproape 2 milioane de euro au fost aruncaţi pe fereastră. (...) Această companie nu a emis nicio factură în tot cursul anului 2020. (...) Demersurile pe care le-am început aici se vor continua şi la restul companiilor. (...) Asemenea manageri nu ar mai trebui să ocupe vreodată o funcţie de management într-o companie", a afirmat Badiu, potrivit Agerpres.
 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te