Producătorul de oțel Liberty Steel Galați ar fi urmat să fie deconectat azi, de la rețeaua electrică, pentru neplată.
În urma unor reduceri de consum și a unei promisiuni că va plăti o parte din datorii, a fost păsuit până vinerea viitoare, potrivit unor surse familiare cu situația.
Probleme combinatului gălățean sunt înregistrate în toate unitățile siderurgice din România şi nu numai, din cauza preţurilor de dumping ale produselor similare non-UE.
Combinatul Siderurgic Galaţi mai are o săptămână la dispoziţie ca să nu oprească producţia
Producătorul de oțel gălăţean ar fi acumulat deja două facturi neplătite către furnizorul lui de energie, Tinmar Energy, în valoare de peste 25 de milioane de lei.
Dar, deși era programată deconectarea lui azi, a mai primit o păsuire de o săptămână.
Combinatul siderurgic din Galaţi și-a redus drastic consumul de energie electrică, ca urmare a restrângerii activității, și a ajuns să mai consume doar undeva la 20 MW bandă, cât să poată țină în funcțiune instalațiile.
Citeşte şi: Un colos și o emblemă a industriei românești aproape de faliment. Nu se lucrează de opt luni de zile
Din acest motiv, a scăzut și valoarea lunară a facturii de energie electrică.
Dar chiar și așa, dacă societatea a reușit să plătească anul trecut toate facturile, în acest an nu a reușit încă să plătească pentru primele două luni, conform Termene.ro.
Citeşte şi: 1200 de salariaţi, în pericol. O mare companie siderurgică din România cere protecţia statului
Industria siderurgică din România se confruntă cu probleme mari, pe fondul cerințelor de decarbonare, al prețurilor mari la energie, dar și a importurilor ieftine din statele non-UE.
Combinatul Siderurgic Galaţi mai are o săptămână la dispoziţie ca să nu oprească producţia - Foto: INQUAM PHOTOS/Ovidiu Iordachi
Combinatul din Galaţi nu este singura unitate cu probleme. MittalSteel Hunedoara este şi el oprit, iar fostele COS Târgovişte şi SIDERCA Călăraşi, acum deţinute de un investitor italian, au cerut recent ajutorul statului, din aceleaşi motive.